Έχουμε και στην Ελλάδα... Καραϊβική! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Έχουμε και στην Ελλάδα... Καραϊβική! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 30/06/17 - 15:36

Η γοητεία του, η εξωπραγματική ομορφιά του, η ροζ απόχρωση στην άμμο από τα κοχύλια και τα διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά, αναδεικνύουν το Ελαφονήσι -την Καραϊβική της Ελλάδος- σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

Το νησί που είναι πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών από κάθε γωνιά της γης, κάθε χρόνο έχει και μία άλλη ιδιαιτερότητα, αφού σε αυτό τό το νησί μπορείς να φτάσεις… περπατώντας.

Το Ελαφονήσι βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο του νομού Χανίων της Κρήτης.

Είναι ένα μικρό νησάκι που απέχει 200 μέτρα από την ακτή και ανάμεσα τους περικλείεται ρηχή λιμνοθάλασσα με βάθος το πολύ ενός μέτρου. Έτσι λοιπόν, όσοι θέλουν να φτάσουν σ’ αυτό δεν έχουν παρά να περπατήσουν στη θάλασσα.

Το Ελαφονήσι απέχει από την πόλη των Χανίων 75 χιλιόμετρα και για να φτάσετε σ’ αυτό θα χρειαστείτε περίπου 1,5 ώρα.

Στο Ελαφονήσι υπάρχουν κάποιες βασικές ανέσεις, όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες, αναψυκτήρια, όπου θα βρείτε κρύο νερό, αναψυκτικά και ελαφρύ φαγητό. Στην ανατολική πλευρά της παραλίας μπροστά στη λιμνοθάλασσα υπάρχουν οργανωμένες δομές για τους επισκέπτες.

Βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μετά από το μοναστήρι της Χρυσοσκαλίτισσας, και φτάνοντας εδώ θα αντικρίσετε μια μεγάλη γυμνή έκταση που έχει διαμορφωθεί σαν χώρος στάθμευσης, λίγους σκονισμένους κέδρους και τα υπέροχα χρώματα της λιμνοθάλασσας.

Το Ελαφονήσι έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura.

Μπορείτε να έρθετε με αυτοκίνητο ή με λεωφορείο από τα Χανιά ή και μέσω θαλάσσης.

Ο δρόμος για το Ελαφονήσι είναι στενός και γεμάτος στροφές, ωστόσο η ομορφιά του τοπίου αποζημιώνει.

Γιατί η άμμος είναι ροζ…

Υπεύθυνα για τη ροζ άμμο είναι τα σπασμένα κοχύλια και συγκεκριμένα τα μικροσκοπικά μαλακόστρακα που ονομάζονται Foraminifera, τα οποία όταν ολοκληρώνουν τον κύκλο της ζωής τους και πεθαίνουν αφήνουν πίσω τους τα κατακόκκινα κοχύλια τους που παραμένουν στο νερό και συνθλίβονται μέσα στην άμμο, η οποία με τη σειρά της αποκτά αυτή την εντυπωσιακή απόχρωση.

Πηγή: travelstyle