Εκπαιδευτικοί εναντίον υπουργείου Παιδείας: Τα σχολεία θα ανοίξουν με 20.000 κενά σε εκπαιδευτικούς

 
sxoleio apergia

Ενημερώθηκε: 03/09/23 - 20:50

«Στο υπουργείο εργάζονταν …πυρετωδώς για "να ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς κενά" και αυτά θα ανοίξουν για τους μαθητές μας με 20.000 κενά!» σημειώνει η, προσκείμενη στο ΠΑΜΕ, «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» σε ανακοίνωσή της για κενά σε εκπαιδευτικούς, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

«Μόνο οργή προκαλούν τα όσα ακούγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα από στελέχη του υπουργείου Παιδείας και την υφυπουργό Δ. Μιχαηλίδου για την …πυρετώδη προσπάθεια που καταβάλουν ώστε "να ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς κενά", για να δούμε τελικά τον αριθμό των προσλήψεων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών να πετσοκόβεται στους 28.353 τη στιγμή που τα συνολικά κενά στα σχολεία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, είναι πάνω από 47.000!», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους και προσθέτουν:

«Μάλιστα οι προθέσεις του υπουργείου ώστε να μπει επιπλέον "κόφτης" στις προσλήψεις εκπαιδευτικών γίνονται ακόμα πιο φανερές αν λάβουμε υπόψη ότι οι προσλήψεις της Α' φάσης είναι κατά 3.500 λιγότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή φάση πρόσληψης συμβασιούχων αναπληρωτών! Ο μόνιμοι διορισμοί του καλοκαιριού στην ουσία καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις αρά δεν ισχύει το επιχείρημα ότι κάποια κενά καλύφθηκαν με μόνιμους διορισμούς».

Επιπλέον, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» καλεί τους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των αναγκών, μέτρα στήριξης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αυξήσεις στους μισθούς και άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Με πληροφορίες από 902.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ