Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Πως θα ανταλλάξετε τα χάρτινα εισιτήρια

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Πως θα ανταλλάξετε τα χάρτινα εισιτήρια
Ενημερώθηκε: 24/11/17 - 17:36

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ένα χάος επικρατεί ακόμα στο ζήτημα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων με την μετάβαση να γίνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, αφού μόλις 4 σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει τις πύλες τους και απαιτούν την χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Παρόλα αυτά η πώληση των κλασικών χάρτινων εισιτηρίων έχει σταματήσει και πλέον υπάρχει τρόπος να ανταλλάξετε τα χάρτινα εισιτήρια που έχετε στην διάθεση σας με εισιτήρια νέου τύπου. Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει τους κατόχους όλων των ειδών χάρτινων εισιτηρίων ότι έχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής με ηλεκτρονικά.

Τι πρέπει να κάνουν οι κάτοχοι

α. Οι κάτοχοι εισιτηρίων έως και 10 τεμάχια (όλων των ειδών) τα ανταλλάσσουν στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοιας όλες τις ημέρες της εβδομάδας κατά τις ώρες από 07.00 π.μ. έως τις 21.30 μ.μ. και στον σταθμό «Εθνική Άμυνα», Δευτέρα με Παρασκευή κατά τις ώρες από 08.00 π.μ. έως τις 16.00 μ.μ. ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) τις εργάσιμες ημέρες από τις 08.00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ.

β. Οι κάτοχοι 11 εισιτηρίων και άνω τα ανταλλάσσουν στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) τις εργάσιμες ημέρες, από τις 08.00 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ.

Η διαδικασία ανταλλαγής των χάρτινων εισιτηρίων πραγματοποιείται σύμφωνα με τα κάτωθι:

Συμπληρώνεται σχετικό έντυπο με τα είδη και των αριθμό των επιστρεφομένων χάρτινων εισιτηρίων.

Η αξία των επιστρεφομένων χάρτινων εισιτηρίων ανταλλάσσεται με αποθηκευμένη αξία προσωποποιημένης κάρτας (ATH.ENA Card),
ή

Η αξία των επιστρεφομένων χάρτινων εισιτηρίων ανταλλάσσεται με αποθηκευμένη αξία απρόσωπης κάρτας (ATH.ENA Card).

ή

Η αξία των επιστρεφομένων μονών χάρτινων εισιτηρίων αντιστοιχίζεται αθροιστικά με πολλαπλό ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Τicket) 5 διαδρομών ή 10+1 διαδρομών ή 2πλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Πού κλείνουν οι πύλες του Μετρό

Επισημάνσεις:

Οι δικαιούχοι μετακίνησης με μειωμένο κόμιστρο φέρουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (π.χ. οι κάτω των 18 και οι άνω των 65, Δελτίο Ταυτότητος ή έγγραφο με την ημερομηνία γέννησης).

Οι ανταλλαγές με πολλαπλά ηλεκτρονικά εισιτήρια, θα πραγματοποιούνται μόνο με συνδυασμούς των 5 διαδρομών, 10+1 διαδρομών, 2πλό και 1 μεμονωμένο.

Τα εισιτήρια ελέγχονται με ηλεκτρονικό εξοπλισμό ως προς τη γνησιότητά τους. Εισιτήρια μη γνήσια δεν αντικαθίστανται.

Η ανταλλαγή χάρτινων εισιτηρίων με αντίστοιχα ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται έως το τέλος του 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Τι θα κάνετε τα χάρτινα εισιτήρια που ξέμειναν;