Εμβόλιο για τον κορωνοιό: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες Β

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ενημερώθηκε: 11/04/21 - 20:10

Με γοργούς ρυθμού εξελίσσεται ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ωστόσο, μέχρι τον Ιούνιο αναμένονται περί τις 4,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και με τη σχετική ηλεκτρονική διαδικασία για τον προγραμματισμό των εμβολίων να έχει δρομολογήσει εκατομμύρια ραντεβού, η «Ελευθερία» από την επιδημία γίνεται ολοένα και πιο ορατή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για άλλους 800.000 με 900.000 πολίτες, ηλικίας 18 έως 59 χρόνων, που πάσχουν από σοβαρά χρόνια νοσήματα καρδιαγγειακής, αναπνευστικής, μεταβολικής κλπ φύσεως. Πρόκειται για τη μεγάλη ομάδα των ασθενών Β όπως ονομάζεται στο πρόγραμμα προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και περιλαμβάνει τους πάσχοντες πχ υπέρταση, άσθμα, σακχαρώδη διαβήτη και πλήθος ασθενειών που κατά τους ειδικούς συνιστούν υψηλό κίνδυνο για νόσηση λόγω κορωνοϊού.

Ακολουθούν οι ηλικίες 55-59 και 50-54

Μέχρι το τέλος του Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους υγιείς πολίτες, με την πρώτη ηλικιακή ομάδα να είναι εκείνη των 55-59 χρόνων και αμέσως μετά να ακολουθήσει η ομάδα των 50-54 χρόνων.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμών στη χώρα μας, ο εμβολιασμός θα γίνεται με όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια (pfizer-BioNTech, Moderna, Astrazeneca, Johnson and Johnson), σε όλους τους ενηλίκους πολίτες, με εξαίρεση του εμβόλιο της Astrazeneca, που δεν θα χορηγείται στα άτομα ηλικίας 18-30 χρόνων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ