Εντολή στους Έλληνες πιλότους: Κανένας Τούρκος δεν περνάει τον εναέριο μας χώρο

Εντολή στους Έλληνες πιλότους: Κανένας Τούρκος δεν περνάει τον εναέριο μας χώρο
Ενημερώθηκε: 07/12/17 - 11:15

Κανένα περιθώριο να υλοποιηθεί οποιαδήποτε προκλητική στάση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δεν πρόκειται να αφήσει η ελληνική κυβέρνηση. Εκτός από τα ελληνικά μαχητικά F16 που συνόδεψαν το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ερντογάν, έλαβαν ακόμη μια εντολή.

Η εντολή που έχουν οι Έλληνες πιλότοι είναι να μην επιτρέψουν σε τουρκικά μαχητικά να παραβιάσουν το FIR Αθηνών και να τον εθνικό εναέριο χώρο.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ LIVE ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν πριν πατήσει Ελλάδα, περί επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης και την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, υπάρχει ο κίνδυνος να επιχειρήσει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία να παραβιάσει τα όρια του FIR Αθηνών και τον εθνικό εναέριο χώρο. Η κυβέρνηση δεν θέλει να κάνει άλλο βήμα πίσω. Ήδη, το να δεχθεί τον Τούρκο πρόεδρο μετά απ’ αυτό το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων είναι μεγάλο βήμα υποχωρητικότητας.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΙΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΛΛΑΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το pentapostagma.gr  εκτός από τα τρία μαχητικά F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας που συνόδεψαν τον «Σουλτάνο», έχουν τεθεί σε ετοιμότητα και άλλα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να εμποδίσουν τυχόν απρόσκλητους επισκέπτες. Κι αυτοί είναι τα τουρκικά μαχητικά. Ο ρόλος τους σταματάει στα όρια του FIR Αθηνών.