Επίθεση με βιτριόλι: Σε κρίσιμο σημείο οι έρευνες - Ελέγχονται μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Επίθεση με βιτριόλι: Σε κρίσιμο σημείο οι έρευνες - Ελέγχονται μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ενημερώθηκε: 03/06/20 - 09:55

Σε ένα κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα καθώς η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που επιδιώκουν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έδωσαν τα δεδομένα στους αστυνομικούς, ενώ σήμερα Τετάρτη (03.06.2020), αναμένεται να απαντήσει – σχεδόν σίγουρα καταφατικά – και ο τρίτος πάροχος.

Στο μεταξύ, από την ανάλυση των βίντεο προκύπτει ότι ο τρόπος μεταφοράς του καυστικού υγρού έγινε μέσα σε ένα θερμός. Από την πρώτη στιγμή η 34χρονη Ιωάννα αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι η “μαυροντυμένη γυναίκα” τής έριξε μόνο μία φορά και ότι όλο το βιτριόλι έπεσε πάνω στο πρόσωπό της. Σύμφωνα με αξιωματικό που συμμετέχει στην έρευνα, η άγνωστη είχε προσέξει πολύ καλά να μην τραυματιστεί και η ίδια…

Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο εμπλοκής δύο διαφορετικών προσώπων στην επίθεση κατά της Ιωάννας στην Καλλιθέα αφήνει ανοιχτό ο δικηγόρος της 34χρονης. Ο Απόστολος Λύτρας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 δεν το απέκλεισε διόλου, σημειώνοντας πως “η Ιωάννα δεν πρέπει να είχε ξαναδεί την γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ  

Σενάριο που δεν αποκλείουν και οι αρχές. Αντίθετα ι έρευνες δυο εβδομάδων των αστυνομικών έδειξαν πως η επίθεση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από άνθρωπο που σε καμία περίπτωση δεν είναι μια νεαρή γυναίκα της διπλανής πόρτας. Κινήσεις, προετοιμασία, εκτέλεση και διαφυγή «επαγγελματικού επιπέδου» δείχνουν οι αναλύσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας για τη μυστηριώδη γυναίκα με τη μάσκα που έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας. Πλέον ο στόχος των ερευνών του ειδικού κλιμακίου της Ασφάλειας τροποποιήθηκε και δεν είναι να ταυτοποιηθεί η γυναίκα που είχε την εμμονή με την Ιωάννα, αλλά το άτομο που ανέλαβε να εκτελέσει το αρρωστημένο σχέδιο της. Με απλά λόγια οι αναλυτές εξετάζουν σοβαρά το σενάριο να πρόκειται για δύο διαφορετικές γυναίκες. Την ηθική και την φυσική αυτουργό. Η δράστης, όσο και αν μοιάζει απίστευτο, κινήθηκε με ψυχραιμία και συντονισμό που δεν θα μπορούσε να το κάνει οποιαδήποτε από τις 5 ύποπτες γυναίκες. 

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. μελετούν με κάθε λεπτομέρεια το υλικό που έχουν λάβει από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στο σημείο της επίθεσης. Μέσα σε αυτές τις 50 ώρες των βίντεο, προσπαθούν να εντοπίσουν ένα καθαρό πλάνο της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα.

Παράλληλα, αναζητούν πιθανές προστριβές που μπορεί να είχε η άτυχη κοπέλα με άλλα πρόσωπα, και για το λόγο αυτό ελέγχουν εξονυχιστικά τους λογαριασμούς της στα social media.

Την ίδια στιγμή, με στοχευμένες ερωτήσεις και επίδειξη φωτογραφιών, οι αστυνομικοί κατά τις επισκέψεις τους στο Θριάσιο όπου νοσηλεύεται το θύμα, προσπαθούν να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες για τη γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρονη ή που μπορεί να έδωσε την εντολή σε άλλο πρόσωπο.