Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης (30/6) ο 28χρονος υπήκοος Τουρκίας, ο οποίος συνελήφθη για την ανθρωποκτονία 25χρονου ομοεθνούς του στα Εξάρχεια, το βράδυ της 13ης Ιουνίου 2026.
Ο 28χρονος οδηγήθηκε αρχικά ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος, αφού μελέτησε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, του άσκησε κακουργηματική δίωξη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κατηγορούμενος διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακεκριμένη οπλοφορία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ο 28χρονος παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώ μέχρι στιγμής δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο. Εκτιμάται ότι θα ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος συνελήφθη αρχικά για υπόθεση ναρκωτικών. Κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι πρόκειται για τον άνδρα που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του 25χρονου στα Εξάρχεια.
Το θύμα είχε εντοπιστεί σοβαρά τραυματισμένο σε δρόμο της περιοχής και υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του. Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικές αρχές εξέταζαν το ενδεχόμενο στοχευμένης επίθεσης μεταξύ ομοεθνών.