Γέμισε η Αθήνα με «φιλοτουρκικές» αφίσες για το Αιγαίο (ΦΩΤΟ)

 
Γέμισε η Αθήνα με «φιλοτουρκικές» αφίσες για το Αιγαίο (ΦΩΤΟ)

Ενημερώθηκε: 05/04/17 - 17:12

Η Αθήνα γέμισε με «φιλοτουρκικές» αφίσες που... δικαιολογούν την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο!

Αθήνας

τουρκικές προκλήσεις

Πολλοί δρόμοι της γέμισαν με δύο ειδών αφίσες, μια που εξηγεί πως στην ουσία δεν υπάρχουν τόσες και μια που εξηγεί πως οι υπάρχουσες τουρκικές προκλήσεις είναι αποτέλεσμα της ελληνικής πολιτικής!

αφίσες

Δεν ξέρουμε πόσο αντιφασίστες είναι όσοι έφτιαξαν τις απαράδεκτες . Δεν ξέρουμε αν είναι πράγματι αυτό που δηλώνουν ή εργάζονται για τις ...υπηρεσίες τους.

Τα όσα γράφουν είναι απλά ανοησίες που δεν μπορούν να πείσουν ούτε μικρά παιδιά.

Γιατί;

Τι υποστηρίζουν οι δήθεν αντιφασίστες; Ότι κακώς θεωρούμε παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου την πτήση τουρκικών αεροσκαφών μεταξύ 6 και 10 μιλίων στα νησιά του Αιγαίου.

Πάρα πολλές φορές ΝΑΤΟϊκοί αξιωματούχοι, αλλά και πάρα πολλοί ξένοι παράγοντες, θέτουν αυτό το ζήτημα χαρακτηρίζοντάς το "παράδοξο". Ακόμη κι εντός Ελλάδας έχουν κατά καιρούς ακουστεί απόψεις περί "παραδοξότητας". Δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Η Ελλάδα όρισε τον εναέριο χώρο της στα 10 ναυτικά μίλια με Προεδρικό Διάταγμα του 1931. Θα μπορούσε να είχε κάνει και για τα χωρικά της ύδατα. Δεν το έπραξε για "λόγους διευκόλυνσης της ναυσιπλοϊας". Τα 10 ναυτικά μίλια δεν "ενόχλησαν" την Τουρκία από το 1931 μέχρι το 1975. Τότε θυμήθηκε ότι θα πρέπει να τα μειώσουμε σε 6 όσο και τα χωρικά μας ύδατα. Γιατί δεν το κάνει η Ελλάδα; Είναι απλό. Για λόγους αεράμυνας. Έχοντας ένα γείτονα σαν τη Τουρκία θα ήταν ανοησία να δεχτείς τη μείωση του εναέριου χώρου σου έστω κι ένα μίλι χωρίς να έχεις εξασφαλίσει ότι η Τουρκία θα πάψει να διεκδικεί οτιδήποτε στο Αιγαίο.

Όσο για τα...επεκτατικά σχέδια της Ελλάδας που δημιουργούν τη τουρκική προκλητικότητα; Ούτε για ανέκδοτο δεν στέκει.

Να ρωτήσουμε τον κ.Τόσκα αν έχει κάτι υπόψη του για τους περίεργους αφισοκολλητές; Περιττό νομίζουμε...

Militaire.gr

Πηγή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προκλήσεις και από Τούρκους ψαράδες-Έφτασαν μέχρι τα χωρικά ύδατα στην Κυλλήνη!

Τσίπρας από Μάλτα: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν!

Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο