Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν αναρχικοί στην περιοχή του σταθμού ΗΣΑΠ στο Μαρούσι

Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν αναρχικοί στην περιοχή του σταθμού ΗΣΑΠ στο Μαρούσι
Ενημερώθηκε: 22/12/19 - 14:34

Συμπλοκές αστυνομικών με αναρχικούς στην περιοχή του σταθμού ΗΣΑΠ στο Μαρούσι. Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Διονύσου, γράφοντας συνθήματα στο εξωτερικό του και στις πόρτες της εισόδου, ενώ έσπασαν και ένα κατάστημα Έβερεστ.

Αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίκων κρότου-λάμψης.

Νωρίτερα οι αναρχικοί προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Διονύσου και Σόλωνος, στο Μαρούσι, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανήρτησαν στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω κτίριο είχε εκκενωθεί από αστυνομικές δυνάμεις την Τρίτη, ενώ τελούσε υπό κατάληψη από το 2010. Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν την επανακατάληψη.

Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές παρέμειναν επί των οδών Διονύσου και Θησέως, πετώντας τρικάκια στους δρόμους, στη συνέχεια κινήθηκαν προς το υποκατάστημα τράπεζας, όπου έγραψαν συνθήματα, ενώ αργότερα κόλλησαν και μία αφίσα με ευχές για το 2020, σημειώνοντας ότι η έπαυλη θα μείνει υπό κατάληψη.