Χαλάει ο καιρός από σήμερα το μεσημέρι Κυριακής 22/3 - Που θα βρέξει (ΠΙΝΑΚΕΣ-ΧΑΡΤΕΣ)

Χαλάει ο καιρός από σήμερα το μεσημέρι Κυριακής 22/3 - Που θα βρέξει (ΠΙΝΑΚΕΣ-ΧΑΡΤΕΣ)
Ενημερώθηκε: 22/03/20 - 02:12

Καιρός: Νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάσουν σ' ένταση έως 5 μποφόρ.

Αναλυτικά, αραιές νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα, οι οποίες θα πυκνώσουν από δυτικά προς ανατολικά έως το μεσημέρι. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, φαινόμενα τα οποία προς το βράδυ θα επεκταθούν στο Ιόνιο καθώς και σε πεδινές περιοχές των βορείων και δυτικών ηπειρωτικών και της Πελοποννήσου. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Στους πίνακες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τις περιοχές όπου αναμένονται βροχές ή καταιγίδες από το μεσημέρι της Κυριακής 22/03 έως τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 23/03:

Χαλάει ο καιρός από σήμερα το μεσημέρι Κυριακής 22/3 - Που θα βρέξει (ΠΙΝΑΚΕΣ-ΧΑΡΤΕΣ)

 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 17, στα δυτικά ηπειρωτικά από 8 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 16, στα νησιά Αιγαίου από 7 έως 17 (στη Ρόδο τοπικά έως 19) και στην Κρήτη από 7 έως 20.

Στον χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζεται η πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας που θα περιμένουμε τη Δευτέρα 23/03 σε σχέση με την Κυριακή 22/03:

Χαλάει ο καιρός από σήμερα το μεσημέρι Κυριακής 22/3 - Που θα βρέξει (ΠΙΝΑΚΕΣ-ΧΑΡΤΕΣ)

 

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, προς το βράδυ όμως στα δυτικά του νομού θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.