Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα, λίγο πριν από τις 11:00, ο ιατροδικαστής Χανίων και στέλεχος του Εργαστηρίου Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι ερευνώνται ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση που αφορά φερόμενο κύκλωμα διαφθοράς.
Οι δύο επιστήμονες αντιμετωπίζουν βαρύ κατηγορητήριο για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση, καθώς κατηγορούνται ότι συνέτασσαν ψευδείς εκθέσεις έναντι αμοιβής, με σκοπό την ευνοϊκή ποινική μεταχείριση κατηγορουμένων και την αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων που σχετίζονται με δικαστικές υποθέσεις.
Έρευνα για το φερόμενο κύκλωμα διαφθοράς
Η υπόθεση αφορά τη δράση φερόμενου κυκλώματος, το οποίο, σύμφωνα με τη δικογραφία, περιλαμβάνει αστυνομικούς, δικαστικούς λειτουργούς, κληρικούς και άλλους κρατικούς παράγοντες.
Οι δικαστικές και διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, προκειμένου να εξακριβώσουν την έκταση της δράσης του κυκλώματος και τον ρόλο των εμπλεκομένων προσώπων.
Στο μικροσκόπιο οι τραπεζικές διαδρομές
Παράλληλα, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος πραγματοποιεί ενδελεχή έλεγχο στις τραπεζικές συναλλαγές και στα περιουσιακά στοιχεία του καθηγητή, ο οποίος, σύμφωνα με την έρευνα, φέρεται να διατηρούσε διασυνδέσεις με ανώτερη δικαστική λειτουργό.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και δικηγόρος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν ράβδοι χρυσού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνδέονται με παράνομες αμοιβές ή άλλη αξιόποινη δραστηριότητα.