Κακοκαιρία Φοίβος: Μεγάλα προβλήματα στην Λακωνία, καταστράφηκαν καλλιέργειες

Πλημμύρες στη Λακωνία: Φούσκωσε ο Ευρώτας, υπερχείλισαν παραπόταμοι και καταστράφηκαν χωράφια
Ενημερώθηκε: 25/01/19 - 14:26

Ο Φοίβος έχει προκαλέσει εντονα πλημμυρικά φαινόμενα και στην Λακωνία, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται σε περιοχές του δήμου Ευρώτα, όπου η στάθμη του ποταμού έχει αυξηθεί επικίνδυνα.

Ειδικότερα, παραπόταμοι του Ευρώτα και ρέματα, όπως η Ταβέρνιζα και ο Βόλβας, έχουν υπερχειλίσει με συνέπεια το νερό να κατακλύζει μεγάλα τμήματα του κάμπου, μεταξύ Σκάλας, Βλαχιώτη, Έλους.

"

Την ίδια στιγμή, όλα τα σχολεία σήμερα παραμένουν κλειστά

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν δημιουργηθεί πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Σκάλας- Βλαχιώτη και στην Επαρχιακή οδός Αστέρι – Έλος

Όπως ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο» η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα, η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη στάθμη του Ευρώτα είναι -προς το παρόν-  υπό έλεγχο, ωστόσο υπάρχουν εκτεταμαμένες, όσο και ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες που βρίσκονται στον κάμπο της Σκάλας. Η ίδια συνέστησε «ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους και καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις».

"

O δήμος Ευρώτα βρίσκεται σε επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνονται διαρκώς για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων (τροχαία κλπ), να ενημερώνουν την αστυνομία και το Δήμο (τηλ. 2735 0 42254)  για προβλήματα στο οδικό δίκτυο, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο.