Κακοκαιρία «Τηλέμαχος»: Μέχρι «Ειρήνη» ο Ηλεκτρικός - Με προβλήματα τα λεωφορεία

Κακοκαιρία «Τηλέμαχος»: Μέχρι «Ειρήνη» ο Ηλεκτρικός - Με προβλήματα τα λεωφορεία
Ενημερώθηκε: 08/01/19 - 08:00

Κακοκαιρία «Τηλέμαχος»: Προβλήματα στην κίνηση του Ηλεκτρικού και των αστικών λεωφορείων έχει δημιουργήσει το χιόνι που έπεφτε όλη τη νύχτα στην Αθήνα Μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» εκτελούνται από το πρωί της Τρίτης τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ).

Παράλληλα, με τροποποιήσεις εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, ειδικά στα βόρεια και τα βορειοανατολικά της Αττικής. Ενδεικτικά, όπως ανέφερε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ Κώστας Σιορίκης, από το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ στη Λιοσίων βγαίνουν τα λεωφορεία με δυσκολία, ενώ από το αμαξοστάσιο της Ανθούσας μέχρι τις 6:30 το πρωί, ήταν αδύνατον να βγουν.

Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε ο κύριος Σιορίκης, τα τοπικά δρομολόγια σε δήμους όπως το Μενίδι και αλλού, δεν εκτελούνται και γι'αυτό όσοι χρησιμοποιούν λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους θα πρέπει να ενημερωθούν για την κατάσταση πριν ξεκινήσουν.

Παράλληλα σε κάποιες περιπτώσεις τα λεωφορεία έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους. Για παράδειγμα, στη γραμμή 622 , τα δρομολόγια εκτελούνται έως την Πλατεία Κυψέλης, χωρίς διέλευση από τις περιοχές της Άνω Κυψέλης Δήμου Αθηναίων και του Γαλατσίου, το 550 (Κηφισιά-Π. Φάληρο) πηγαίνει μέχρι σαχτυλίδι στο Μαρούσι, το 608 (Νεκρ. Ζωγράφου-Γαλάτσι) και το 224 (Καισαριανή-Ελ. Βενιζέλου).