Καταγγελία: Απίστευτη προσβολή σε πυροσβέστες στο μέτωπο της Κεφαλονιάς - Διαβάστε τι τους έκαναν

Οργή προκαλεί η επιστολή- καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών:Χείριστη συμπεριφορά σε πυροσβέστες που είχαν πάει ακτοπλοϊκά να συνδράμουν στην μεγάλη πυρκαγιά της Κεφαλονίας -Ολόκληρη η επιστολή
Ενημερώθηκε: 17/08/17 - 18:40

Πυροσβέστες: Αυτές τις άγριες μέρες, έχουν ξεχάσει τι πάει να πει προσωπική ζωή και έχουν αφοσιωθεί στη μάχη που δίνουν στα πολλαπλά πύρινα μέτωπα της χώρας.

Αυτό όμως που καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών προκαλεί οργή.

Συγκεκριμένα, με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα,η Ομοσπονδία αναφέρει ότι  εταιρεία κατέβασε με προσβλητικό τρόπο πυροσβέστες από το πλοίο στο λιμάνι της Κεφαλονιάς.

Οι πυροσβέστες είχαν κληθεί να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των τριών μετώπων που ξέσπασαν την Τετάρτη το βράδυ στο νησί του Ιονίου, ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι, κοντά στα χωριά Λουρδάτα και Σιμωτάτα, στα οποία υπήρξε σχέδιο εκκένωσης. Κατάφεραν όμως να θέσουν το τριπλό μέτωπο υπό έλεγχο δίνοντας μάχη όλη τη νύχτα και το πρωί της Πέμπτης.

Το "ευχαριστώ" σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΠΥΣΥΠ ήταν πως όταν έφτασαν στο λιμάνι τους κατέβασαν από το πλοίο.

Η ΠΟΣΥΠΥΠ ζητά την άμεση παρέμβαση του κ.Τσίπρα που χθες είχε συναντηθεί με πυροσβέστες στο Πολυδένδρι και τους είχε πει χαρακτηριστικά: "Αυτό που κάνατε παιδιά δεν ξεπληρώνεται με τίποτα".

Η επιστολή με την καταγγελία της ΠΟΠΥΣΥΠ:

Προς

1. Γραφείο Πρωθυπουργού

Αξιότιμο κο Αλέξη Τσίπρα

2.Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Αξιότιμο κο Νικόλαο Τόσκα

Θέμα: « Αποκλεισμός συναδέλφων στο λιμάνι νήσου Κεφαλονιάς »

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ. μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους, που επιχειρούσαν στην Κεφαλονιά και αποδεσμεύτηκαν, ότι οι ίδιοι πηγαίνοντας στο λιμάνι, για να φύγουν από την νήσο της Κεφαλονιάς, η εταιρεία kefalinia line με προκλητικό τροπο τους κατέβασε προσβάλλοντας τους από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες, όπως ισχυρίζεται.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας, ώστε οι συνάδελφοι να αποχωρήσουν από την Κεφαλονιά, διότι η παραμονή τους εκεί επιβαρύνεται με χρήματα -φαγητό διαμονή κλπ - τα οποία όμως δεν τα έχουν και αδυνατούν.

Με εκτίμηση,

Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

 

 

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

Φαραντάκης Γ.       Αλέξανδρος Πέπλης Λ. Στυλιανός