Καυγάς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την "Ομάδα Jorge" (ΒΙΝΤΕΟ)

 
χακερ

Ενημερώθηκε: 15/02/23 - 21:13

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και την παρεπόμενη απάντηση της ΝΔ προκαλεί η αποκάλυψη του Guardian για διεθνή ομάδα χειραγώγησης ειδήσεων και εμπλοκής σε εκλογικές διαδικασίες, η οποία είχε πλοκάμια και στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «μετά την αποκάλυψη για τη συνεργασία της Majoritas με τη ΝΔ το 2019 για τη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, σήμερα αποκαλύπτεται ότι και η ”Team Jοrge” διαθέτει ομάδα κρούσης στην Ελλάδα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθετει ότι «το κυβερνητικό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ρίχνει βαριά τη σκιά του στη δημόσια ζωή» και ότι «η είσοδος της χώρας σε προεκλογική περίοδο κάνει ακόμα πιο άμεση την ανάγκη για εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις του διεθνούς Τύπου στην πτυχή που αφορά στην χώρα μας».

Στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε η Νέας Δημοκρατία κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των όσων αναφέρει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας.

Συγκεκριμένα σημειώνει: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την απέλπιδα προσπάθεια διαχείρισης της επερχόμενης ήττας του, φτάνοντας στο σημείο να διαστρεβλώσει άρθρο του Guardian για να φτιάξει μυθεύματα που διαψεύδονται από άλλο σημερινό άρθρο του ίδιου του Guardian για το ίδιο θέμα! Όχι μόνο δεν γίνεται πουθενά σύνδεση με προσπάθεια εκλογικής χειραγώγησης για λογαριασμό της κυβέρνησης στο άρθρο που διαστρεβλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα ο ίδιος ο Guardian μιλάει για εταιρείες που αξιοποιούν διαδικτυακά εργαλεία και στρατηγικές για εμπορικές διαφορές!

Οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται ούτε από τα fake news ούτε από την προπαγάνδα της Κουμουνδούρου! Ξέρουν πολύ καλά και το ποιον και το γιατί τον ψηφίζουν ή τον αποδοκιμάζουν και θα δώσουν την ηχηρή απάντησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες!

Σε κάθε περίπτωση η αποκάλυψη του Guardian δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, υπό την έννοια ότι είναι ο ίδιος ο εγκέφαλος της ομάδας που ομολογεί (έχοντας παγιδευτεί από τους ερευνητές δημοσιογράφους που παριστάνουν τους δυνάμει πελάτες. Ετσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, ξεκινώντας μία από τις συζητήσεις τους με τους εν λόγω  «πελάτες», ο Χανάν λέει:

«Τωρα έχουμε εμπλακεί σε μία εκλογική διαδικασία  στην Αφρική. Εχουμε μία ομάδα  στην Ελλάδα και μία στα Εμιράτα (….) Εχουμε συμπληρώσει 33 (προεκλογικές) εκστρατείες σε προεδρικό επίπεδο, εκ των οποίων οι 27 ΄ηταν επιτυχείς».

Υπενθυμιζεται οτι συμφωνα με το ρεπορταζ μια ομάδα Ισραηλινών συμβούλων, που ισχυρίζονται ότι έχουν χειραγωγήσει περισσότερες από 30 εκλογικές μάχες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιώντας hacking, δολιοφθορές και αυτοματοποιημένη παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .


Η ομάδα των Ισραηλινών, με την κωδική ονομασία «Team Jorge», διευθύνεται από τον Ταλ Χανάν, έναν 50χρονο πρώην ισραηλινό πράκτορα των ειδικών δυνάμεων που τώρα εργάζεται ιδιωτικά χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Χόρχε». Μία από τις βασικές υπηρεσίες της «Team Jorge» είναι ένα εξελιγμένο πακέτο λογισμικού το Aims που ελέγχει έναν τεράστιο “στρατό” από χιλιάδες πλαστά προφίλ κοινωνικών μέσων στο Twitter, το LinkedIn, το Facebook, το Telegram, το Gmail, το Instagram και το YouTube, κάνοντας χρήση φωτογραφιών αληθινών χρηστών στα social media και διαδίδοντας με ευκολία ψευδείς ειδήσεις. Ορισμένα avatar έχουν ακόμη και λογαριασμούς Amazon με πιστωτικές κάρτες, πορτοφόλια bitcoin και λογαριασμούς Airbnb.

Δημοσιογράφοι από 30 διεθνή Μέσα (Le Monde, Der Spiegel και El País) συνεργάστηκαν για να ερευνήσουν την υπόθεση, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας για τη βιομηχανία παραπληροφόρησης. Μεταξύ άλλων αποκάλυψαν πλάνα και έγγραφα που διέρρευσαν στον Guardian.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ