«Κιβωτός του Κόσμου»: Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαιώνει περιστατικό ασέλγειας από τον πατέρα Αντώνιο

 
ς

Ενημερώθηκε: 20/11/22 - 20:04

Τέσσερα άτομα βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών για την υπόθεση των σοκαριστικών καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου» και μεταξύ αυτών και ο Πατέρας Αντώνιος.

Ο φάκελος με τις καταγγελίες βρίσκεται πλέον στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανατεθεί σε εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος και θα συνεχίσει την έρευνα, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την «Κιβωτό του Κόσμου» και την στήριξή της, οσότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με την ολοκλήρωση της έρευνας για τις καταγγελίες σχετικά με τον π. Αντώνιο και στελέχη της δομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επόμενα βήματα του εισαγγελέα ανηλίκων θα είναι η κλήτευση μαρτύρων από δομές τις κιβωτού, όπως ενδεχομένως και άλλων παιδιών που μπορεί να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για σκηνικά κακοποίησης, εντός των δομών ή ακόμη και να έχουν υποστεί τα ίδια κακοποιητικές συμπεριφορές.

Αν και είναι ακόμη άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση, εντούτοις οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα διενεργηθεί με γοργούς ρυθμούς ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες. Πάντως, εισαγγελικές πηγές χαρακτήριζαν την υπόθεση ως πολύ σοβαρή και εξ αυτού του λόγου θα πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα και κάτω από συνθήκες που θα διασφαλίζουν τη μυστικότητά της.

Ωστόσο, εξαιρετικής σημασίας είναι η κατάθεση ενός 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου στην «Κιβωτό του Κόσμου», ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον Πατέρα Αντώνιο στην κατάθεση του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στη θάλασσα έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», ένα από τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που περιγράφει ο 19χρονος - τότε ήταν 16 ετών - επιβεβαιώνει σε κατάθεση που έχει ήδη δώσει και αυτόπτης μάρτυρας, που εκείνη τη στιγμή εισήλθε στο δωμάτιο μεταφέροντας το φαγητό του πατέρα Αντώνιου.

Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής ο νεαρός αυτός, που ήταν 15 ετών όταν «έπεσε πάνω» στο περιστατικό , μίλησε στο Open δηλώνοντας ότι στη συνέχεια ο π. Αντώνιος επιχείρησε να εξαγοράσει τη σιωπή του με χρήματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ