«Κιβωτός του Κόσμου»: Στην Εισαγγελία Αθηνών το υλικό από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας - «Ζαλίζουν» τα ακίνητα και τα ποσά

 
«Κιβωτός του Κόσμου»: Στην Εισαγγελία Αθηνών το υλικό από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας - «Ζαλίζουν» τα ακίνητα και τα ποσά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ενημερώθηκε: 29/11/22 - 18:34

Οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του κόσμου» είναι πλέον καθημερινές, τόσο για κακοποιήσεις ανηλίκων στην δομή, με πρώην τροφίμους να καταγγέλλουν πλέον όσα δεινά ζούσαν σε δομές της Οργάνωσης, όσο και για τα οικονομικά της δομής. Παράλληλα μεγάλο χρηματικό ποσό εντοπίστηκε σε χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό, κατά τη διάρκεια των εφόδων της οικονομικής αστυνομίας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν πως στη θυρίδα που άδειασε η πρεσβυτέρα υπήρχε μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο εκτιμάται πως ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι σε λογαριασμούς της Κιβωτού υπήρχαν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν και για 35 αυτοκίνητα.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παραδόθηκε σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της «Κιβωτού του Κόσμου» και στις δομές φιλοξενίας που διατηρεί η ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε ένα σπίτι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την Διεύθυνση υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ