Κίνδυνος Πυρκαγιών το Σαββατοκύριακο: Επί ποδός και αύριο Πυροσβεστική, Αστυνομία και Στρατός

 
pyrosvestis fwtia

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 02/09/23 - 19:41

Σε «συναγερμό» βρίσκεται σήμερα και αύριο Κυριακή όλος ο κρατικός μηχανισμός, λόγω των σφοδρών ανέμων που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών και καθιστούν εξαιρετικά δύσκολες τις επιχειρήσεις κατάσβεσής τους.

Το Πυροσβεστικό Σώμα παραμένει σε κατάσταση γενικής επιφυλακής. Οι πυροσβέστες με τη συνδρομή των ανδρών και των γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούν περιπολίες σε δάση και ορεινούς όγκους, ενώ συνεχείς είναι και οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιών και την άμεση αντιμετώπισή τους, πριν λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, οι περιοχές που θα βρίσκονται αύριο Κυριακή στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου (κατηγορία 4- πορτοκαλί) θα είναι η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Λακωνία, ο Έβρος και τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Ψαρά, Σκύρος και Κύθηρα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προβαίνουν σε ενέργειες στην ύπαιθρο που ενέχουν τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς (κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα και συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών κ.α).

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πηγή: ΕΡΤ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ