Κόντρα Γεωργιάδη-Τούρκου υπουργού Οικονομικών: «Κανένας γείτονας δεν θέλει σχέσεις με την Τουρκία» (ΒΙΝΤΕΟ)

 
γεωργιαδης

Ενημερώθηκε: 26/10/22 - 21:52

Κόντρα μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Τούρκου υπουργού οικονομικών προέκυψε στο 6ο επενδυτικό φόρουμ του Ριάντ, όταν ο Υπουργός Ανάπτυξης διεμήνυσε πως η Ελλάδα θα αμυνθεί με κάθε τρόπο απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

"Αν ο Ερντογάν επιμείνει να θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα σύνορα μας, σε αυτή την περίπτωση καταλαβαίνετε ότι θα αμυνθούμε με κάθε δυνατό τρόπο. Από τη μία πλευρά λοιπόν, θέλουμε συνεργασία αλλά επίσης, θέλουμε σεβασμό από την Τουρκία" είπε ο Υποργός Ανάπτυξης.

Ο Τούρκος υπουργός οικονομικών δεν κατάφερε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του και μία ημέρα μετά, επιχείρησε να απαντήσει στον Άδωνι Γεωργιάδη από το ίδιο βήμα. 

"Η μεταφορά ενός διμερούς θέματος σε αυτήν την πολύτιμη πλατφόρμα είναι πρώτα απ' όλα ασέβεια προς τον οικοδεσπότη και μετά προς όλους τους συμμετέχοντες εδώ. Η Ελλάδα πρέπει να απελευθερωθεί από αυτά τα κόμπλεξ της…" είπε ο Νουρεντίν Νεμπατί.

Ο Έλληνας υπουργός ωστόσο, τόνισε ότι η αναθεωρητική συμπεριφορά του Ερντογάν πλήττει τον ίδιο τον τουρκικό λαό. 

"Μετέτρεψε την Τουρκία σε μια χώρα που σχεδόν κανείς γείτονας της περιοχής δεν θέλει να έχει σχέση μαζί της. Αυτό δεν είναι καλό για τον τουρκικό λαό. Και πάνω από όλα, αμφισβητεί την κυριαρχία ενός μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας, και ακόμη διατηρεί στρατεύματα σε άλλο κράτος μέλος, την Κύπρο. Αν πραγματικά θέλουν ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία, είμαστε εδώ αλλά το τανγκό θέλει δύο"

Ο υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα εργάζεται σκληρά για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ