Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες - «Βράζουν» Αττική και νησιά

 
O Θεοκλής Ζαούτης

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 04/07/22 - 11:17

Κορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση για την πανδημία έγινε σήμερα από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη  και τους αντιπροέδρους, Δημήτρη Παρασκευή και Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.

Όπως τόνισε ο κ. Παρασκευής έχει παρατηρηθεί μια συνεχόμενη αύξηση στην ηλικιακή ομάδα 18-24 με τα περισσότερα κρούσματα να σημειώνονται στην Αττική, την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Ο Θεοκλής Ζαούτης είπε πως συνολικά η ΕΕ «βλέπει» μια αύξηση κρουσμάτων λόγω της επικράτησης τον στελεχών Όμικρον 4-5, ενώ σε ό,τι αφορά τις επαναλοιμώξεις καταγράφεται εξίσου αύξηση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Επίσης αυξημένες είναι και οι νοσηλείες σε απλές κλίνες.

Μέσα στην γενικά ανησυχητική εικόνα το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως η αύξηση των κρουσμάτων δεν μεταφράζεται σε αύξηση νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ, ενώ δεν παρατηρείται και αύξηση θανάτων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ όλη η Ευρώπη πλέον είναι στα κόκκινα όσον αφορά την πανδημία, υπογραμμίζοντας, ότι είναι συνεχής η αύξηση των νέων κρουσμάτων σε όλες τις κεντρικές, νότιες και βόρειες χώρες της Ηπείρου. Μάλιστα επεσήμανε ότι αυξάνεται σταθερά και ο αριθμός των κρουσμάτων στην ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ στις νοσηλείες τα περισσότερα κράτη δεν βρίσκονται στο κόκκινο. Χαμηλός παραμένει και ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ