Κορονοϊός: Καμία τήρηση των μέτρων το Σαββατοκύριακο στη χώρα

Κορονοϊός: Καμία τήρηση των μέτρων το Σαββατοκύριακο στη χώρα
Ενημερώθηκε: 19/07/20 - 22:13

Προβληματισμός επικρατεί στις αρχές για την μη τήρηση των μέτρων και τις οδηγίες προστασίας από τον κορονοϊό, καθώς επικράτησε συνωστισμός στις παραλίες, σε νυχτερινά μαγαζιά κα στα γκισέ των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αυστηρότερα ήταν  τα μέτρα προστασίας στις οργανωμένες πλαζ, πιο χαλαρή η στάση των λουόμενων στις ελεύθερες παραλίες, ενώ τα νυχτερινά μαγαζιά, διοργανώνουν πάρτι όπου οι θαμώνες συνωστίζονται, το αδιαχώρητο επικράτησε και στα αεροδρόμια.

Περισσότερα από χίλια άτομα παρακολουθούν τη συναυλία γνωστού ράπερ σε νυχτερινό μαγαζί του Ωρωπού. Για αποστάσεις ασφαλείας, ούτε λόγος.

Την ίδια ώρα, τα νυχτερινά μαγαζιά στο κέντρο της Χαλκίδας είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Το αδιαχώρητο επικρατεί και στα γκισέ του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος όπου εκατοντάδες ταξιδιώτες στριμώχνονται στις ουρές για το check in. Κάποιοι χωρίς καν να φορούν μάσκα.

Σε μη οργανωμένες παραλίες της Αττικής, μπορεί οι περισσότερες ομπρέλες να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους, όμως δε φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για όσους αναζητούν τον ίσκιο της.

Παρέες ακόμη και δέκα ατόμων μοιράζονται την ίδια ομπρέλα, με τις ξαπλώστρες, τα καρεκλάκια και τις πετσέτες να είναι δίπλα - δίπλα.

Οι εικόνες συνωστισμού σε νυχτερινά μαγαζιά, αεροδρόμια, λιμάνια και beach bars διαδέχονται η μία την άλλη.

Η χαλάρωση είναι εμφανής. Μεγάλο «αγκάθι» για τις υγειονομικές αρχές, παραμένουν τα υπαίθρια πάρτι και τα beach bars. Εκεί, όπως φαίνεται, ο έλεγχος κινδυνεύει να χαθεί εντελώς. Γι' αυτό η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα.

Με αφορμή καυστικό σκίτσο του Αρκά, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επικρίνει όσους διατείνονται ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει.

Όχι πανικός αλλά ούτε αδιαφορία επισημαίνουν όλοι οι ειδικοί.

Πηγή: megatv