Κορονοϊός: Οι περιοχές που αλλάζουν επίπεδο - Οι εισηγήσεις των ειδικών

Κορονοϊός: Οι περιοχές που αλλάζουν επίπεδο - Οι εισηγήσεις των ειδικών
Ενημερώθηκε: 29/10/20 - 22:31

Κρίσιμες είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες για την πορεία της πανδημίας μετά την αυξητική πορεία που καταγράφουν τα κρούσματα κορονοϊού καθημερινά.

Σε κόκκινο επίπεδο συναγερμού έχουν περάσει 7 περιοχές καθώς σε καθεστώς lockdown εντάσσονται από την Παρασκευή στις έξι το πρωί η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη ενώ την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο «πορτοκαλί» περνούν Πέλλα, Δράμα, Έβρος, Ξάνθη, Κιλκίς, Καβάλα, Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδική. Στις περιοχές αυτές ισχύει επίσης η μάσκα παντού, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 12.30 τη νύχτα και απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι περιοχές που μπαίνουν στο «επίπεδο 4″ είναι υποχρεωτικές οι μάσκες παντού, τα εστιατόρια και τα καφέ κλείνουν, τα εμπορικά καταστήματα μένουν ανοιχτά, οι μετακινήσεις απαγορεύονται μετά τις 12.30 τη νύχτα ενώ η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό θα ισχύσει από το πρωί της Δευτέρας .

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το MEGA, τα εν λόγω μέτρα, θα θέτουν σε καραντίνα τα 3/4 της χώρας, ήτοι σχεδόν 7 εκατομμύρια Έλληνες (σ.σ 2 εκατομμύρια στις «κόκκινες» περιοχές και 5 εκατομμύρια στις «πορτοκαλί»).

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το MEGΑ, μετά και τις εισηγήσεις των ειδικών που έλαβε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πήρε την απόφαση να θέσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε καραντίνα, με σκοπό να μην επιβεβαιωθούν τα εφιαλτικά σενάρια για πολλές χιλιάδες κρούσματα καθημερινά.

Δείτε τον επικαιροποιημένο χάρτη

χαρτης

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στην Π.Ε Θεσσαλονίκης υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1.955 κρούσματα και 4.399 στενές επαφές που βρίσκονται σε κατ' οίκον απομόνωση ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει ανέβει τις τελευταίες μέρες σε 35,2 έτη.

Την ίδια στιγμή στη Λάρισα υπάρχουν αυτή τη στιγμή 343 ενεργά κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 721 στενές επαφές. Στη Ροδόπη υπάρχουν 217 ενεργά κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη ενώ οι στενές επαφές των κρουσμάτων που έχουν προκύψει από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης είναι 488.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ