Κορονοϊός: Οι περιοχές της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα

Κορονοϊός: Οι περιοχές της Αττικής με τα περισσότερα κρούσματα
Ενημερώθηκε: 21/09/20 - 18:21

Κορονοϊός: Είναι γνωστό ότι η Αττική είναι η πιο επιβαρυμένη Περιφέρεια της χώρας.

Το επιπλέον ζήτημα, ωστόσο, είναι το ποιες περιοχές, εντός Αττικής, παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο.  

Εκτός από την Κηφισιά, τα νότια προάστια και το κέντρο της Αθήνας, υπάρχουν γειτονιές του Δήμου Αθηναίων που βρίσκονται στο "κόκκινο", όσον αφορά τον αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με το MEGA, αυτές είναι τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και η Πλατεία Αττικής. 

Σε κίνδυνο βρίσκονται και το Περιστέρι, το Φάληρο, αλλά και η Καλλιθέα. 

Μεταξύ των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής για την Αττική, είναι και διαμονή των ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως π.χ. οι μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Χαρδαλιάς: 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στην Αττική

Στην ενημέρωση για τον κορονοϊό από την Πολιτική Προστασία, ο Νίκος Χαρδαλιάς στάθηκε στην αυξητική τάση των κρουσμάτων στην Αττική, η οποία βρίσκεται στο «πορτοκαλί».

Συγκεκριμένα, πριν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοινώσει τα νέα μέτρα για την Αττική, ανέφερε τα στοιχεία που αφορούν τον νομό και ιδιαίτερα την Αθήνα.

"Στην περιφέρεια Αττικής η κατάσταση βρίσκεται μεταξύ μετρίου και υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, στο "πορτοκαλί", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: "Έχουμε 3 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στην Αττική και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα πριν η κατάσταση φτάσει στο κόκκινο".

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέλυσε τους αριθμούς: "Από τα 14.400 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας στις 25 Φεβρουαρίου, έχουμε 4.084 ενεργά σε όλη τη χώρα.

Τα 2.100 βρίσκονται στην Αττική, δηλαδή πάνω από τα μισά. Τα 263 νοσηλεύονται και τα 1.837 αναρρώνουν σπίτι τους. Από τα 2.100 κρούσματα τα 966 βρίσκονται στον δήμο Αθηναίων".

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ