Κορονοϊός: ΣΟΚ - Πληροφορίες για 40 νεκρούς τις τελευταίες ώρες

Κορονοϊός: ΣΟΚ - Πληροφορίες για 40 νεκρούς τις τελευταίες ώρες
Ενημερώθηκε: 15/11/20 - 13:53

Κορονοϊός: Σε αρνητικό ρεκόρ θανάτων από επιπλοκές από τον νέο κορονοϊό, φαίνεται πως οδεύει σήμερα η Ελλάδα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι κι αυτήν την ώρα έχουν καταλήξει 45 συμπολίτες μας σε ολόκληρη την χώρα. Οι περισσότεροι έχουν καταλήξει στα νοσοκομεία της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός των νεκρών που ανακοινώνονται το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ είναι κατά πολύ υψηλότερος από τους θανάτους που γίνονται γνωστοί κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Αν ο αριθμός των νεκρών τις τελευταίες ώρες ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα -η εμεπιρία δείχνει πως είναι- τότε είναι ενδεικτικό το τι θα ακολουθήσει τις δύο επόμενες βδομάδες. Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μία δύο δύσκολες βδομάδες.

Χτες ανακοινώθηκαν 2.835 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, Ακόμα, 366 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι. Είχαμε 38 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.035 θανάτους συνολικά στη χώρα. Από αυτούς, 416 (40.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.