Κυριάκος Μητσοτάκης: Διαρκής και έμπρακτη η στήριξη μας στις μητέρες

 
Γιορτή Μητέρας

Ενημερώθηκε: 12/05/24 - 12:11

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο Facebook θέλησε να τιμήσει την γιορτή της Μητέρας, τονίζοντας την "διαρκή και έμπρακτη στήριξη" της κυβέρνησης προς τις μητέρες, αναφερόμενος δε και σε συγκεκριμένα παραδείγματα.

Θέλοντας να δώσει έμφαση στην έμπρακτη στήριξη τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ίδιου προσωπικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω μακροσκελής ανάρτησης του, έδωσε μερικά παραδείγματα αναφέροντας ότι, "Είναι η εκ νέου αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά (αφού έχουμε ήδη αυξήσει κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί στην πρώτη θητεία μας), η επέκταση του επιδόματος μητρότητας, από 4 σε 9 μήνες για ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, και η αύξηση του επιδόματος γέννησης που θεσπίσαμε στην πρώτη θητεία μας, από Euro2.000 για κάθε παιδί σε Euro2.400 έως Euro3.500, αναλόγως του αριθμού των παιδιών.

Στην ίδια ανάρτηση αναφέρθηκε και σε άλλες πτυχές του κυβερνητικού έργου, όπως την έναρξη αποστολής φακέλων για την επιστολική ψήφο, την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία ανηλίκων, το Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά», όπου οι νέες ηλικιακές ομάδες είναι γυναίκες 45-49 και 70-74 ετών, δηλαδή σχεδόν 567.000 γυναίκες, ενώ το πρόγραμμα συνολικά αφορά 1,4 εκατομμύρια γυναίκες.

Ενώ, αναφορά έκανε για τα νέα πιο ευνοϊκά-όπως είπε- μέτρα για τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου ή συγκατοίκησης για την προσωρινή στέγαση κατοίκων ιδιοκτητών και ενοικιαστών των περιοχών που έχουν πληγεί από τις ακραίες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023 -συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη Φθιώτιδα, στην Εύβοια και στην Ανατολική Αττική.

Σε συνέχεια για την στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης ανέφερε, την επιδότηση για κτίρια κατάλληλα προς χρήση, που πλημμύρισαν, η οποία διευρύνεται χρονικά για επιπλέον 6 μήνες και φτάνει τους 12 μήνες. Μέχρι τώρα-είπε- έχουν καταβληθεί 1,65 εκ. ευρώ σε 1.490 οικογένειες ως επιδότηση του πρώτου τριμήνου, δηλαδή σε 9 στους 10 δικαιούχους που κατέθεσαν εμπρόθεσμα αιτήσεις και δικαιολογητικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ