Λαμία: Ξεκίνησε η δική Κορκονέα μετά από πολλές αναβολές

 
Λαμία: Ξεκίνησε η δική Κορκονέα μετά από πολλές αναβολές

Ενημερώθηκε: 09/11/16 - 12:14

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας η «δίκη Κορκονέα» αλλά το δικαστήριο διέκοψε για τις 30 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου σε δεύτερο βαθμό μετά τις πολλαπλές αναβολές που είχαν δοθεί το προηγούμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα να είναι παρόντες καθοριστικοί μάρτυρες αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναβολής και διέκοψε την συνεδρίαση για 30 Νοεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι πρωτόδικα από το Μεικτό Ορκωτό της Αμφισσας ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και από τότε είναι στις φυλακές Δομοκού. Αντίθετα ο συγκατηγορούμενος του Βασίλης Σαραλιώτης αρχικά είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, ωστόσο όμως αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από χθες το Εφετείο της Λαμίας είχε μετατραπεί σε φρούριο καθώς βρίσκονταν σε ανάπτυξη τα πρωτοφανή μέτρα από την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

Παράλληλα, κάτω από πρωτοφανή μέτρα έγινε και η μεταγωγή του κρατουμένου Επαμεινώνδα Κορκονέα από τις φυλακές Δομοκού στη Λαμία. Όπως τουλάχιστον σημειώνει η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας στα έντονα μέτρα τόσο στο Εφετείο όσο και στην ευρύτερη περιοχή θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα για όσο δηλαδή διάστημα εξελίσσεται η δίκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ

Νίκη Τραμπ: Πανηγυρίζουν οι Ρώσοι για την εκλογή του Τραμπ

Ντ. Τραμπ: Ποιος είναι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ

ΚΑΙΡΟΣ 9/11/2016: Θυελλώδεις άνεμοι, βροχές και καταιγίδες

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων