Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Θάνος της Λήμνου, αρχικά σε χώρο με απορρίμματα και στη συνέχεια σε έκταση με χαμηλή βλάστηση.
Η βελτίωση της εικόνας της φωτιάς οδήγησε στην ακύρωση των πρόσθετων ενισχύσεων που είχε προγραμματιστεί να μεταφερθούν ακτοπλοϊκώς από την Καβάλα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή και επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες και σημεία όπου εξακολουθεί να υπάρχει καπνός, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο
Στην επιχείρηση συμμετέχουν 26 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρων και εννέα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ συνδράμει με υδροφόρες και ο Δήμος Λήμνου.
Για την κατάσβεση διατέθηκαν επίσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η μεταφορά στο νησί, με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, ομάδας πεζοπόρων της 7ης ΕΜΟΔΕ.
Απομακρύνθηκαν 59 άτομα από την παραλία Θάνος
Σημαντική κινητοποίηση υπήρξε και από το Λιμενικό.
Δύο πλωτά μέσα και ιδιωτικά σκάφη χρησιμοποιήθηκαν για την απομάκρυνση πολιτών από την παραλία Θάνος προς ασφαλή σημεία.
Συνολικά 59 άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί με ασφάλεια.
Μήνυμα 112 για Αγία Παρασκευή και Προφήτη Ηλία
Στις 15:54 εστάλη μήνυμα από το 112, με το οποίο όσοι βρίσκονταν στις περιοχές Αγία Παρασκευή και Προφήτης Ηλίας κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς τη Μύρινα.
Είχε προηγηθεί άλλο μήνυμα από το 112, με το οποίο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή είχαν κληθεί να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς.
Η Λήμνος βρίσκεται σήμερα σε υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 3.