Λουτράκι: Παιδί κόντεψε να πεθάνει από το «παιχνίδι του πνιγμού» (video)

LOUTRAKI
Ενημερώθηκε: 08/11/19 - 22:20

Ένα 12χρονο αγόρι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών, μετά από «παιχνίδι αναπνοής» που έπαιζε με φίλους του σε Γυμνάσιο στο Λουτράκι.

Την ίδια στιγμή ένα βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίου του OPEN  δείχνει ακόμα ένα παιδί, κορίτσι αυτήν την φορά, που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από το επικίνδυνο «παιχνίδι αναπνοής». Και το κορίτσι πηγαίνει στο ίδιο σχολείο στο Λουτράκι με το 12χρονο αγόρι που έπαιξε το ίδιο παιχνίδι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αθηνών.

Σύμφωνα με τις εικόνες που δείχνει το βίντεο ντοκουμέντο, το κορίτσι κατέρρευσε κρατώντας την αναπνοή της. Οι φίλοι της, την πιάνουν στον αέρα για να μην πέσει κάτω και χτυπήσει.

Αυτό το βίντεο ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί το κορίτσι σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Από κάτω, μάλιστα, υπάρχουν πολλά σχόλια από αρκετούς συνομήλικούς της, οι οποίοι έχουν παίξει το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Μαθητές δημοτικού κάνουν το «παιχνίδι πνιγμού»

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, μαθητές Δημοτικού κάνουν το ίδιο παιχνίδι. Μαθητής της Ε' Δημοτικού, μάλιστα, που μίλησε στο OPEN, αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει παίξει το παιχνίδι έξι φορές. «Είναι πλέον της μόδας τα παιδιά να παίζουν το παιχνίδι του πνιγμού στο Λουτράκι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μαθητής στον Μαρίνο Αλειφέρη. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το παιχνίδι του πνιγμού παίζουν παιδιά 8, 9 και 10 ετών. 

Εκπαιδευτικός, μάλιστα, που μίλησε στο OPEN, υποστήριξε ότι πριν από λίγες ημέρες ένας ακόμη μαθητής της Β’ Γυμνασίου έκανε κι αυτός το παιχνίδι του πνιγμού. Κράτησε την αναπνοή του, έχασε για κάποια δευτερόλεπτα τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να πέσει από τις σκάλες και να σπάσει αρκετά από τα δόντια του και να μεταφερθεί και εκείνο στο νοσοκομείο.

Και όλα αυτά λίγες ώρες μετά την είδηση ότι 12χρονος νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Παίδων και κινδύνευσε σοβαρά λόγω του επικίνδυνου «παιχνιδιού του πνιγμού».

Την ίδια ώρα, στο ίδιο δελτίο μίλησε ο θείος του 12χρονου μαθητή. «Έχει γίνει της μόδας ένα καινούριο παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά. Κρατούν την ανάσα τους για δέκα φορές και κάνουν ένα βαθύ κάθισμα. Ο άλλος σφίγγει στο λαιμό το παιδί ή στο στήθος και το παιδί πέφτει λιπόθυμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο θείος του 12χρονου.

Η αρχή από τον 12χρονο

Στο μεταξύ, στο OPEN TV μίλησε ο θείος του 12χρονου μαθητή που νοσηλεύθηκε, γιατί έπαιξε το «παιχνίδι πνιγμού» στο σχολείο στην Κόρινθο. «Εχει γίνει της μόδας ένα καινούριο παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά. Κρατούν την ανάσα τους για δέκα φορές και κάνουν ένα βαθύ κάθισμα. Ο άλλος σφίγγει στον λαιμό το παιδί ή στο στήθος και το παιδί πέφτει λιπόθυμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο θείος του 12χρονου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μάνου Μπανασάκη, μόλις ο 12χρονος μαθητής σωριάστηκε στο προαύλιο του σχολείου, επικράτησε πανικός. Οι μαθητές αρχίζουν να καλούν σε βοήθεια. Οι καθηγητές που βλέπουν το παιδί στο έδαφος ειδοποιούν αμέσως το ασθενοφόρο και την οικογένεια του 12χρονου. Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Κορίνθου και από εκεί στο Παίδων για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. «Ήταν δυο παιδιά του Γυμνασίου. Το ένα παιδί πήρε μια βαθιά ανάσα και το άλλο παιδί τον πίεσε στο στήθος», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. Ο μικρός μαθητής, πάντως, επέστρεψε στο σπίτι του, με τους γιατρούς να ενημερώνουν την οικογένεια να είναι προσεκτική τα πρώτα 24ωρα.

Τι είναι το παιχνίδι του πνιγμού

Το παιχνίδι του πνιγμού είναι μια άκρως επικίνδυνη μόδα που κάνει την επανεμφάνισή της στο Διαδίκτυο. Επηρεάζει κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, τα οποία -το ένα μετά το άλλο- ανεβάζουν στο Διαδίκτυο βίντεο τα οποία έχουν τραβήξει οι ίδιοι. Στα βίντεο φαίνονται οι ίδιοι να προσπαθούν να πνιγούν ή να στραγγαλίζουν τους εαυτούς τους. «Μου είχαν προτείνει να μου κάνουν κάτι, τους ρώτησα τι και μου είπαν ότι θα πρέπει απλά να πάρω μερικές ανάσες και να σταματήσω να παίρνω ανάσες για μερικά λεπτά». 

Μέσα σε δέκα χρόνια 900 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από το παιχνίδι πνιγμού. Η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους προέρχεται από τις ΗΠΑ. Γι' αυτό και οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των γονέων. Η μητέρα του Μέισον Μπόγκαρντ, Τζόαν, που ήταν κλινικά νεκρός από το παιχνίδι τον περασμένο Μάιο, δήλωνε: «Είχε δοκιμάσει και άλλες δραστηριότητες αλλά όχι τόσο εξτρίμ». Οι γονείς του, τού είπαν το τελευταίο αντίο όταν μπήκε στο χειρουργείο για να δωρήσει τα όργανά του. Ο Μέισον Μπόγκαρντ είναι μόνο ένα από τα 900 παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους από το παιχνίδι την τελευταία 10ετία. 

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στο OPEN και τη Δέσποινα Βλεπάκη, ανέφερε: «Σε παιδάκι άρεσε αυτό. Το εκμυστηρεύτηκε στους γονείς του και οι γονείς ήταν προϊδεασμένοι». Και προσθέτει: «Μέσα από το shoking game προσπαθείς να βρεις στιγμές ευφορίας». 

Ομως, το παιχνίδι προκαλεί πολλές εγκεφαλικές βλάβες. «Τα παιδιά είναι πολύ ευάλωτα σε παιχνίδια που τα ωθούν να είναι πιο καταστροφικά» αναφέρει η κλινική ψυχολόγος, Ίλια Θεοτοκά. Σύμφωνα, πάντως, με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το 87% των ατόμων που επιδίδονται σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι, είναι άντρες έφηβοι.  

Πηγή: https://www.ethnos.gr