H φωτιά έχει περικυκλώσει τη Βρυσούλα Πρέβεζας - Κάηκαν σπίτια, διάσπαρτες εστίες δίπλα από το χωριό

 
φωτια πρεβεζα

Ενημερώθηκε: 09/08/25 - 17:33

Εντείνεται το μέτωπο της φωτιάς στη Βρυσούλα της Πρέβεζας, καθώς ενισχύονται οι άνεμοι. Η πυρκαγιά πέρασε στην κάτω πλευρά του οικισμού, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις διάσπαρτες εστίες.

Αστυνομία και εθελοντές απομάκρυναν νωρίτερα τους ηλικιωμένους από το χωριό με δυσκολία, καθως οι κάτοικοι δεν ήθελαν να αγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Εν τω μεταξύ, δύο σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες και η φωτιά πλέον έχει περικυκλώσει το χωριό, με την Πυροσβεστική να προσπαθεί να εμποδίσει τις φλόγες από το να φτάσουν σε περαιτέρω οικισμούς.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 έφτασε στους κατοίκους της κοινότητας Βρυσούλα Πρέβεζας, για να απομακρυνθούν προς Κρανέα.

Σημειώνεται ότι η φωτιά καίει δασική έκταση και στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εναέρια μέσα, καθώς και υδροφόρες του Δήμου Πρέβεζας.

Συκγεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο ενώ παρέχεται συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ