Μαίνεται η πυρκαγιά στα Φαλάσαρνα: Δεν απειλούνται πλέον σπίτια-Παραμένει ο κίνδυνος

Μαίνεται η πυρκαγιά στα Φαλάσαρνα-Δεν απειλούνται πλέον σπίτια
Ενημερώθηκε: 11/10/16 - 22:34

 Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στα Φαλάσαρνα Χανίων και συγκεκριμένα κοντά στο Καβούσι εκεί όπου από τις 18.30 το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά η οποία καίει γεωργική έκταση. Στο σημείο πλέον επιχειρούν 11 οχήματα με 25 πυροσβέστες καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Τα καλά νέα νωρίς το βράδυ, ήταν ότι η φωτιά δεν απειλούσε πλέον σπίτια και επιχειρήσεις ωστόσο η μάχη με τις φλόγες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο κίνδυνος να παραμένει

Η φωτιά καταστρέφει ως επί το πλείστον χορτολιβαδική και γεωργική έκταση, ωστόσο προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία το γεγονός ότι πολύ κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκονται ξενοδοχεία, τουριστικοί οικισμοί και παραδοσιακές ταβέρνες.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή να επιχειρηθεί εκκένωση της περιοχής.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί συνολικά 30 πυροσβέστες που βρίσκονται στο μέτωπο της φωτιάς με 12 οχήματα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κισάμου, των Χανίων, ενώ σπεύδουν για ενίσχυση δύο πεζοπόρα τμήματα από τα Χανιά και το Ηράκλειο.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Alert-Μεγάλη φωτιά στα Φαλάσαρνα: Απειλούνται σπίτια και επιχειρήσεις