Μακρόν: Έτοιμος να στείλει στρατιωτική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο

Μακρόν: Έτοιμος να στείλει στρατιωτική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο
Ενημερώθηκε: 13/08/20 - 01:37

Αυστηρό μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Τουρκία έστειλε -και μάλιστα και στα Ελληνικά- ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητική. Οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε θέματα εκμετάλλευσης πετρελαίου προκαλούν εντάσεις», ήταν τα λεγόμενά του και τα γραφόμενά του στο Twitter, αργά το βράδυ της Τετάρτης. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Γαλλία θα ενισχύσει προσωρινά τη στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο, για να δείξει ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, τόνισε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με άλλους εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Στην ίδια ανάρτησή του στο Twitter, o Γάλλος πρόεδρος σημείωσε επιπλέον ότι οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας προκαλούν εντάσεις. «Αυτά πρέπει να τελειώνουν, προκειμένου να επιτραπεί ένας ειρηνικός διάλογος μεταξύ γειτονικών χωρών και συμμάχων στο ΝΑΤΟ» πρόσθεσε στην ανάρτησή του.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ