Μαθητική Παρέλαση: Από τη Χρυσή Αυγή το περίμεναν από τη ΛΑΕ το βρήκαν

Μαθητική Παρέλαση: Από τη Χρυσή Αυγή το περίμεναν από τη ΛΑΕ το βρήκαν
Ενημερώθηκε: 24/03/19 - 13:49

Στην προσαγωγή δύο ατόμων που φώναζαν συνθήματα προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται η Αστυνομία έχει θέσει σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τις παρελάσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου λόγω φόβων για αποδοκιμασίες με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε σχετικά: Γιώργος Βαρεμένος: Οργισμένη απάντηση για τις αποδοκιμασίες στη Μελβούρνη (video)

 

Στην Αθήνα επί ποδός βρίσκονται 1.500 αστυνομικοί όλων των μονάδων, ενώ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας όπου θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις (Κατερίνη, Βέροια, Έδεσσα, Γιαννιτσά κ.ά), αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ βρίσκονται σε επιφυλακή.

Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) κατήγγειλε τις προσαγωγές «διαδηλωτών της 'Επανεκκίνησης' που μοίραζαν φυλλάδια» στο Σύνταγμα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αυταρχισμό».

Λαϊκή Ενότητα: Προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης 

 

Σύμφωνα με την Λαϊκή Ενότητα «τα ΜΑΤ προέβησαν συγκεκριμένα στην αναίτια σύλληψη του Παναγιώτη Μαντά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ και του ΔΗΚΚΙ και του αγωνιστή Γιώργου Σταθόπουλου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών».

Κατά την ανακοίνωση του κόμματος, είχε προηγηθεί προσπάθεια ελέγχου των προκηρύξεων και απαγόρευσης στον Π. Μαντά να μεταβεί στο χώρο του Συντάγματος.

Όπως επισήμανε η Λαϊκή Ενότητα πρόκειται «για άλλη μία προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία των πολιτών ακόμα και με προληπτικές προσαγωγές».