Γιώργος Βαρεμένος: Οργισμένη απάντηση για τις αποδοκιμασίες στη Μελβούρνη (video)

Γιώργος Βαρεμένος: Οργισμένη απάντηση για τις αποδοκιμασίες στη Μελβούρνη (video)
Ενημερώθηκε: 24/03/19 - 13:27

Οργισμένη απάντηση από τον Γιώργο Βαρεμένο για τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε από ομάδα ομογενών στην Μελβούρνη, στην οποία παραβρέθηκε για την παρέλαση της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, κάποιοι ομογενείς αποδοκίμασαν έντονα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής, αποκαλώντας τον «αλήτη» και «προδότη», ενώ φώναξαν και το σύνθημα «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία».

Διαβάστε σχετικά: Έντονες αποδοκιμασίες στη Μελβούρνη κατά του Γ.Βαρεμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών (video)

 

Ο κ. Βαρεμένος έκανε λόγο για μειοψηφία που προσπάθησε να αμαυρώσει έναν ιερό χώρο με το γνωστό φασιστικό σύνθημα κατά των πολιτικών. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι λίγο μετά το μήνυμα του ο αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό και έκανε λόγο για οπαδούς της Χρυσής Αυγής που οργάνωσαν την «θερμή υποδοχή», ενώ έδειξε ως υπεύθυνο τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής στο Σίδνει.

Δείτε βίντεο:

 

«Με κατάπληξη διαπίστωσα σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης να σκιαγραφείται μια εικόνα για την παρουσία μου στις τελετές για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θέλησε να δημιουργήσει ένας πυρήνας που δεν έχει σχέση με την πλειοψηφία της ομογένειας και που προσπάθησε να αμαυρώσει έναν ιερό χώρο με το γνωστό φασιστικό σύνθημα κατά των πολιτικών.

Δεν είμαι αφελής, αλλά και μέσα στο τοξικό κλίμα μιας στημένης αθλιότητας πώς είναι δυνατόν να αναπαράγονται εκφράσεις χυδαιότητας και να επιχειρείται να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έσπευσα να αποχωρήσω δρομαίος. Ενώ υπερασπίστηκα την τιμή του πολιτικού κόσμου τον οποίο εκπροσωπούσα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και τα αισθήματα ομοψυχίας της ελληνικής παροικίας τα οποία μου μετέφεραν πάρα πολλοί ζητώντας μου να προσπεράσω εκείνους που προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια διαφορετική εικόνα.

Είπα, λοιπόν, στην ομιλία μου ότι οι αγωνιστές του 1821 μας κατέλειπαν το ήθος του αγώνα για ελευθερία, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, και άφησαν το αιώνιο δίδαγμα ότι ο πραγματικός πατριωτισμός είναι συνδεδεμένος με ρίσκα και θυσίες, και δεν είναι λόγια ή κραυγές αλλά τρόπος και στάση ζωής. Επειδή απευθυνόμουν σε μια σημαντική ελληνική παροικία, υπενθύμισα ότι πριν το 1821 σε παροικίες του εξωτερικού άνθισε ο Διαφωτισμός και σφυρηλατήθηκε το εξεγερσιακό όραμα του Ρήγα Φεραίου για τη συνεργασία των λαών της Βαλκανικής ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Μεταφέρω -είπα- μήνυμα ενότητας και όχι διχασμού, διότι ο διχασμός, όποτε επικράτησε, έβαλε σε κίνδυνο την επανάσταση του 1821. Μήνυμα, λοιπόν, ενότητας για μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, πρωταγωνίστρια στην ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς.

Αυτός -κατέληξα- είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το μεγάλο ορόσημο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 που θα γιορτάσουμε σε δύο χρόνια».