Με την αποχώρηση των πανεπιστημιακών ο «Ρουβίκωνας» ανακατέλαβε το γραφείο στη Φιλοσοφική

Με την αποχώρηση των πανεπιστημιακών ο «Ρουβίκωνας» ανακατέλαβε το γραφείο στη Φιλοσοφική
Ενημερώθηκε: 17/10/18 - 14:42

 Ανακατέλαβε την αίθουσα στη Φιλοσοφική Σχολή ο Ρουβίκωνας μετά αποχώρηση των πανεπιστημιακών, στη 1 το μεσημέρι,  οι οποίοι είχαν από το πρωί σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα.

Τις προηγούμενες ώρες στο χώρο επικράτησε ένταση. Τα μέλη της «παράταξης» Ρουβίκωνας, όπως τη χαρακτήρισε η πρόεδρος της σχολής Μαρία Φουντοπούλου, είχαν ξεκινήσει να εμφανίζονται σταδιακά από τις 10:15, με τη λέξη «παράταξη» να ερμηνεύεται και ως μια έμμεση προτροπή προς τα μέλη του Ρουβίκωνα να καταφύγουν στη λύση της φοιτητικής παράταξης προκειμένου έτσι - αυτοδικαίως - να αποκτήσουν δικαίωμα παραμονής σε γραφείο στους χώρους της Φιλοσφοικής.

«Μας ρώτησαν γιατί είμαστε εκεί και εμείς τους απαντήσαμε ότι δεν ανήκει σε αυτούς και ότι ο χώρος πρέπει να επιστρέψει στην κυριότητα της φιλοσοφικής σχολής. Υπήρξε ένταση, διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τα εργαλεία δεν είναι καλά. Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση, υπήρξε προσπάθεια να μπουν στο χώρο και δεν τα κατάφεραν» περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν η κυρία Φουντοπούλου.

Οι καθηγητές, όπως είπε η πανεπιστημιακός, αποφάσισαν να διατηρήσουν την «αλυσίδα» μέχρι τη 1 «και μετά θα αποχωρήσουμε από το χώρο».

«Δεν ξέρω την πρόθεσή τους αλλά ξέρω ότι η βούλησή τους είναι να μην φύγουν από το χώρο» πρόσθεσε η κυρία Φουντοπούλου παραδεχόμενη ότι «αυτό που σκεφτόμαστε είναι ότι είναι πιθανό να ξεκινήσει το παιχνίδι του ποντικού με τη γάτα».

«Τι θα κάνουμε δεν μπορώ να σας πω, υποθέτω ότι εγώ αυτό που θα έβλεπα είναι να πάμε σε διάλογο με τα παιδιά αυτά» πρόσθεσε.