Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και επαρχία

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και επαρχία - Έξι συλλήψεις
Ενημερώθηκε: 06/03/18 - 11:22

Εγκληματική οργάνωση που φέρεται ότι κινείται στον ακροδεξιό χώρο αποκαλύφθηκε μετά από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η οποία πραγματοποιεί συντονισμένες επιχειρήσεις από το πρωί στην Αττική και σε πόλη της επαρχίας.

Η επιχείρηση αφορά την ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση «Combat 18 Hellas», που θεωρείται «παρακλάδι» της ομώνυμης ομάδας από τη Βρετανία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά κατά την αστυνομική επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη παρουσία εισαγγελέων, έχουν προσαχθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έξι άτομα των οποίων εξετάζεται η συμμετοχή στην οργάνωση καθώς και η συμμετοχή σε εκρήξεις, εμπρησμούς και κατοχή εκρηκτικών. Επίσης είναι σε εξέλιξη έξι κατ’ οίκον έρευνες.

Ήδη έχουν γίνει έξι συλλήψεις. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την εξάρθρωση ομάδας ακροδεξιών που ευθύνεται για σειρά επιθέσεων σε στέκια αντιεξουσιαστών, καθώς επίσης και για επιθέσεις στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν έτοιμες μολότοφ και εκρηκτικές ύλες.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όμως, οι αρχές δεν μπορούν να πουν με σιγουριά ότι τα άτομα αυτά έχουν σχέση και με την επίθεση στη «Φαβέλα» πριν από περίπου 10 μέρες, όπου μάλιστα τραυματίστηκε και μία δικηγόρος.