Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής

Μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής
Ενημερώθηκε: 27/02/21 - 14:54

Εισαγωγές ρεκόρ στα νοσοκομεία της Αττικής λόγω κορονοϊού με τις υγειονομικές αρχές να βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, ώστε το σύστημα υγεία να αντέξει την πίεση που ασκείται τα τελευταία 24ωρα.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» τα εισιτήρια στα νοσηλευτικά ιδρύματα κινούνται σε πολλαπλάσια επίπεδα συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Μάλιστα η αντιμετώπιση της κατάστασης τέθηκε επί τάπητος, σε έκτακτη σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής διαχείρισης της πανδημίας, στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ το Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες αρχές προσανατολίζονται στην αύξηση, κατά δεκάδες, των κλινών ΜΕΘ σε νοσοκομεία της Αττικής.

Μια από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί είναι να δίνονται εξιτήρια και μέσα στο Σαββατοκύριακο και όχι μόνο τις εργάσιμες μέρες, όπως προβλέπεται έως τώρα. 

Ενδεικτική της κατάστασης ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και πνευμονολόγου στο νοσοκομείο Αττικόν, Στέλιου Λουκίδη, ο οποίος μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι η τρέχουσα πίεση «ίσως είναι η μεγαλύτερη, από την άποψη εισαγωγών, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αττική από την αρχή της πανδημίας».

Επίσης συμπλήρωσε ότι στην τελευταία εφημερία το εν λόγω νοσοκομείο έφτασε τις 40 εισαγωγές.

«Εφημερεύαμε μαζί με τον Ευαγγελισμό και καταλαβαίνετε ότι αν σε δυο μεγάλα νοσοκομεία οι εισαγωγές είναι 80-100 την ημέρα, είναι ένας μεγάλος αριθμός», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Αυτές οι εισαγωγές μπαίνουν όλες σε κλινικές Covid, πράγμα που σημαίνει ότι εμείς πρέπει στις επόμενες ημέρες να προσπαθήσουμε να σταθεροποιήσουμε τους αρρώστους και να αποφύγουμε τις εισαγωγές στις ΜΕΘ», συμπλήρωσε. 

Παράλληλα ο κ. Λουκίδης, υπογράμμισε ότι έχει μειωθεί κατά πολύ ο μέσος όρος ηλικίας, γεγονός που, όπως είπε, δείχνει ότι το εμβόλιο δουλεύει πολύ καλά στους άνω των 80 ετών.