Μνημόσυνο Κατσίφα: Μπλόκο στα σύνορα σε Έλληνες δημοσιογράφους και συγγενείς του εκτελεσθέντα ομογενή

Μνημόσυνο Κατσίφα: Μπλόκο στα σύνορα σε Έλληνες δημοσιογράφους και συγγενείς του εκτελεσθέντα ομογενή
Ενημερώθηκε: 07/12/18 - 23:55

Σε ανθελληνικό παραλήρημα έχει επιδοθεί η γειτονική Αλβανία, που παρά το γεγονός ότι είναι υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ, οι πρακτικές που εφαρμόζει αναβιώνουν την εποχή Χότζα και απέχουν... έτη φωτός, από τις ευρωπαικές αξίες.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση δεν είναι μόνο η φίμωση του Τύπου που επιχειρεί η κυβέρνηση Ράμα, αφού απαγόρευσε την είσοδο όχι μόνο σε δημοσιογράφους, αλλά ακόμα και στους συγγενείς του εκτελεσθέντα από την αλβανική αστυνομία, Κωνσταντίνου Κατσίφα. Όσοι Έλληνες δημοσιογράφοι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα για να καλύψουν το μνημόσυνο για τα 40 του Κατσίφα, στις Βουλιαράτες, έπρεπε να περιμένουν έως και δύο ώρες, προκειμένου να ελεγχθούν τα στοιχεία τους. 

Χρειάστηκε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου από τη Μόσχα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, προκειμένου να περάσουν τα σύνορα οι Έλληνες δημοσιογράφοι. Όσοι τουλάχιστον τους επιτράπηκε η είσοδος, αφού ελληνικά μέσα διαμαρτύρονται ότι τα ονόματα των απεσταλμένων τους ήταν σε «μαύρη λίστα» και δεν τους δόθηκε άδεια να μπουν στην γειτονική ώρα.

Τα fake news του Μπουσάτι και η απάντηση «χαστούκι» των Αλβανών της Ελλάδας

 

Και τα «αλβανικά καψώνια» δεν σταματούν εκεί, είχε προηγηθεί η απαράδεκτη ανακοίνωση του Αλβανικού ΥΠΕΞ, που επιχείρησε να κάνει σπορά fake news, παρουσιάζοντας τον θάνατο Αλβανού εμπόρου ναρκωτικών, αλλά και τη δολοφονία 18χρονου Αλβανό από συνομήλικο ομοεθνή του ως «ρατσιστικά εγκλήματα».

Για το θέμα, όμως την καλύτερη απάντηση στον Αλβανό ΥΠΕΞ Μπουσάτι την δίνουν οι ίδιοι οι Αλβανοί της Ελλάδας. «Σίγουρα έχουν υπάρξει ρατσιστικές επιθέσεις ή συμβάντα αλλά είναι μεμονωμένα και δεν συγχέονται με τη δημοκρατία αυτής της χώρας. Έχουμε τις καλύτερες σχέσεις κι αν κάποιοι θέλουν να τις παρουσιάσουν αλλιώς σφάλουν», τόνισε στο STAR, o πρώην πρόεδρος της αλβανικής κοινότητας στην Αθήνα Έντμοντ Γκούρι.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι το παραλήρημα του δημοσιογράφου Αρτάν Χότζα. Ο εν λόγω δημοσιογράφος, που είναι γνωστός ελληνοφοβικός και διασπορέας ψευδών ειδήσεων, με ανάρτησή του στο Facebook καλεί κάθε Αλβανό να βρίσκεται στις 8 Δεκεμβρίου στο Αργυρόκαστρο για να διαμαρτυρηθεί έξω από το Ελληνικό Προξενείο.

Η αντισυγκέντρωση θα γίνει την ώρα του μνημόσυνου, από Αλβανούς εθνικιστές που διαμαρτύρονται ενάντια στον ελληνικό εθνικισμό όπως λένε, με σύνθημα «να σώσουμε την Αλβανία». 

Αντί για «Μεγάλη Αλβανία» μια μεγάλη... χασισοφυτεία

 

Απίθανες καταστάσεις, προκειμένου να εξαπατηθεί ο φτωχός αλβανικός λαός που για να αποπροσανατολίσει τους συμπατριώτες του, τους τάζει την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», την ώρα που η μόνη... «μεγάλη» που έχει δημιουργήσει, είναι μια «μεγάλη χασισοφυτεία». Αφού, η γειτονική «χώρα των αετών», έχει μετατραπεί στον χασισοβολώνα της Ευρώπης. 

Και για κακή τύχη των Αλβανών, το παιχνίδι της ένταξης στην Ευρώπη, αρχίζει να απομακρύνεται, με τον Έντι Ράμα να έρχεται όλο και πιο κοντά στον μέντορα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ότι συνεπάγεται αυτό για το μέλλον του γειτονικού λαού...