Μπαράζ επιθέσεων κατά αστυνομικών τμημάτων ανησυχεί την ΕΛ.ΑΣ.

Μπαράζ επιθέσεων κατά αστυνομικών τμημάτων ανησυχεί την ΕΛ.ΑΣ.
Ενημερώθηκε: 05/03/19 - 03:33

Ανησυχία στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει προκαλέσει το πρόσφατο «κοκτέιλ» βίας, αναρχικών και χούλιγκανς. Μάλιστα, επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους για κλιμάκωση των επιθέσεων κατά αστυνομικών τμημάτων, αλλά και ανθρωπίνων στόχων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV, μια από τις αφορμές για την έξαρση της βίας και της τρομοκρατίας είναι μια σειρά από γεγονότα, όπως το ότι δεν δόθηκε άδεια στον αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα, δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα του αναρχικού Σπύρου Χριστοδούλου, που έκανε απεργία πείνας στη φυλακή και η επέτειος των δέκα ετών, (το Σαββατοκύριακο), από τον θάνατο του μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα», Λάμπρου Φούντα, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς, γεγονός που έγινε η αιτία να ξεκινήσει η εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Όλα αυτά, έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές ασφαλείας και έχουν δοθεί εντολές για αυξημένα μέτρα γύρω από τα αστυνομικά τμήματα, αλλά και αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών. Ακόμα, δεν θα επιτρέπεται να υπάρχουν περιπολικά και υπηρεσιακά αυτοκίνητα γύρω από τα αστυνομικά τμήματα.