Μπαζιάνα-Εμινέ: Για τσάι στη "Μεγάλη Βρετανία"

Τσάι χωρίς...λεμόνι στο μπαλκόνι για Μπαζιάνα-Εμινέ: Τι συζήτησαν (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 07/12/17 - 20:33

Επίσκεψη Ερντογάν: Αλλαγή υπήρξε στο πρόγραμμα της συζύγου του Τούρκου Προέδρου, Εμινέ Ερντογάν, η οποία ακύρωσε την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αν και όλα ήταν έτοιμα στο Μουσείο της Ακρόπολης για να υποδεχτούν τη σύζυγο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, τελικά εκείνη δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

Η κοινή επίσκεψη της Μπέττυς Μπαζιάνα με την Εμινέ Ερντογάν στο Μουσείο, αναβλήθηκε, λόγω αδιαθεσίας της συζύγου του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας, εξαιτίας της οποίας αναγκάστηκε να ακυρώσει όλο το πρόγραμμά της.

Εμινέ Ερντογάν: Τα ακριβά γούστα της Πρώτης Κυρίας της Τουρκίας

Ωστόσο, η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τη Μπέτυ Μπαζιάνα εάν μπορεί να συναντηθούν και να πιουν ένα τσάι στο ξενοδοχείο, στο οποίο διαμένει κάτι που τελικά έγινε.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο πρώτες κυρίες βγήκαν στο μπαλκόνι, η κα Μπαζιάνα της έδειξε τη θέα και της μίλησε για την Ακρόπολη. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία τόνισε πως πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκαν,  ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Η κ. Μπαζιάνα τόνισε πως βούλησή της είναι την επόμενη φορά που η Εμινέ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα να την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. 

Επίσκεψη Ερντογάν - Πρ. Παυλόπουλος: Αδιαπραγμάτευτη η Συνθήκη της Λωζάννης

 

Στη συνέχεια οι δύο κυρίες είχαν συνομιλία για την προσφυγική κρίση με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπέτυ Μπαζιάνα στην σύζυγο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.  

Η σύζυγος του κ. Τσίπρα τόνισε πως και οι δύο χώρες έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων. 

Τέλος, η κ Μπαζιάνα τόνισε την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

"

"

"