Μποναμάς στο Δημόσιο: Αυξήσεις μισθών και μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων στους Δήμους!

Μποναμάς στο Δημόσιο: Αυξήσεις μισθών και μονιμοποιήσεις χιλιάδων συμβασιούχων στους Δήμους!
Ενημερώθηκε: 28/12/16 - 09:54

Σαρωτικές ανατροπές στους Δήμους μετά από τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή.

Λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ψηφίστηκε τροπολογία που θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στους Δήμους.

Με την τροπολογία ανοίγει παράθυρο για:

- Μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων των Δήμων

- Αυξήσεις μισθών με απλές δικαστικές αποφάσεις

Ποιοί συμβασιούχοι μπορούν να μονιμοποιηθούν και να πάρουν αυξήσεις μισθών

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ''Καθημερινή'' μετά την τροπολογία οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στους Δήμους που είχαν προσφύγει δικαστικά, ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου και είχαν δικαιωθεί, θα μπορούν πλέον να μονιμοποιούνται άμεσα, εφόσον ο εργοδότης τους, δηλαδή οι δήμοι, κρίνει ότι δεν χρειάζεται να προσφύγει εκ νέου στα δικαστήρια.

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα με μία δικαστική απόφαση να παρασχεθούν μισθολογικές αυξήσεις στους συγκεκριμένους υπαλλήλους.

Πανικός στο υπ. Οικονομικών

Στο υπουργείο Οικονομικών ανησυχούν ότι από αυτή την τροπολογία θα προκύψει ένα κόστος ικανό να εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό και να οδηγήσει σε νέα μέτρα.
Μάλιστα διάχυτος είναι ο φόβος για το πως θα αντιδράσει η τρόικα, καθώς στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει ακόμα κλείσει το θέμα της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού για το επόμενο έτος.

Σχετικά θέματα: Χάνουμε όλοι εως 800 ευρώ και μειώνονται εως 30% όλες οι συντάξεις με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για το αφορολόγητο όριο

Πηγή: Καθημερινή