Ν. Κοτζιάς: Δέχομαι απειλές - Εχω λάβει κούτες με αίμα και σφαίρες

 
Ν. Κοτζιάς: Δέχομαι απειλές - Εχω λάβει κούτες με αίμα και σφαίρες

Ενημερώθηκε: 28/06/18 - 13:14

Για εκτροπή στη ρητορική του μίσους που υπονομεύει τη δημοκρατία και η οποία γίνεται ανεκτή και διευκολύνεται από τη στάση της ΝΔ, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ παράλληλα περιέγραψε και τις απειλές που δέχεται.

Ο κ. Κοτζιάς, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στο ρ/σ 24/7, αποκάλυψε ότι εξακολουθεί και δέχεται απειλές για τη ζωή του. «Έχω πάρει», είπε, «800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα, σφαίρες. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Ολο αυτό θυμίζει την περίοδο '63-'65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;», διερωτήθηκε.

συλλαλητήτρια

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στα είπε ότι πολλοί που διαδηλώνουν ενάντια στη συμφωνία με την πΓΔΜ το κάνουν από καλή πρόθεση αλλά καταδίκασε το σύνθημα που ακούγεται, «φέρτε μας τα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια» διερωτώμενος «γιατί δεν παρεμβαίνει εισαγγελέας» όπως επίσης και γιατί δεν τα έχει καταδικάσει η αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ που συμμετέχει σε αυτές διαδηλώσεις, συμφωνεί; Τα καταδικάζουν δημόσια αυτά τα συνθήματα;».

Απόστολο Τζιτζικώστα

Κάνοντας ειδική μνεία στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είπε ότι αυτός «συμπεριφέρεται σαν να θέλει δημιουργήσει Λέγκα του Βορρά» καθώς επίσης και ότι έχει μία συμπεριφορά «όπως όλοι οι σωβινιστές που δεν σέβονται και δεν εκτιμούν τρίτους λαούς παρά μόνο την καριέρα τους». Επέκρινε δε τους μητροπολίτες που συμμετέχουν «σε συσκέψεις που καλεί ο κ. Τζιτζικώστας για να κάνει πολιτική καριέρα», ενώ σημείωσε ότι μέριδα ιεραρχών έχει χάσει το μέτρο.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια περί αποστασίας ο κ. Κοτζιάς παρέπεμψε στο πρόσφατο tweet που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό όπου, όπως είπε, έγραψε ότι «υπάρχει ένα συστηματάκι από ολιγάρχες που στηρίζει να πάμε σε γεγονότα του '65», διαμηνύοντας ότι «η τραγωδία του '65 δεν θα επαναληφθεί». Και πρόσθεσε: «Πρέπει να σταματήσει η ρητορική του μίσους και η τρομοκρατία σε πολιτικούς», είπε και ζήτησε οι εισαγγελείς να πάψουν να είναι απαθείς, διατυπώνοντας την άποψη ότι ότι «κάποιοι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση και κάποιοι τους τροφοδοτούν». Επεσήμανε μάλιστα ότι «η πολιτική της ακροδεξιάς πτέρυγας από το ΛΑΟΣ έχει καταλάβει τη ΝΔ».