Ναύαρχος Αποστολάκης: Αυτός είναι ο «εκλεκτός» του Τσίπρα για το ΥΠΕΘΑ

Ναύαρχος Αποστολάκης: Αυτός είναι ο «εκλεκτός» του Τσίπρα για το ΥΠΕΘΑ
Ενημερώθηκε: 13/01/19 - 13:38

Μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι νέος ΥΠΕΘΑ αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο κ. Αποστολάκης αναλαμβάνει το νευραλγικό πόστο της άμυνας της χώρας, (επιβεβαιώνοντας τις σχετικές φήμες) σε μια περίοδο εντάσεων με την Τουρκία. Ο μέχρι πρότινος Α/ΓΕΕΘΑ θεωρείται ένα πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα του Πενταγώνου και έχει στενές επαφές με τον Πρωθυπουργό και τακτική επικοινωνία.

Το who is who του Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη

 

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του ΓΕΕΘΑ έχει μια μακρά και εξαιρετική διαδρομή στις τάξεις των ΕΔ.

«Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ από το 2003 έως το 2004.

Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) ως Αρχιεπιστολέας, στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Υποδιοικητής, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός Στόλου, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013, παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Σε εκτέλεση απόφασης του ΚΥΣΕΑ από 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.»