Ποιος είναι επικρατέστερος για υπουργός Άμυνας αν φύγει ο Πάνος Καμμένος

Ποιος είναι επικρατέστερος για υπουργός Άμυνας αν φύγει ο Πάνος Καμμένος
Ενημερώθηκε: 12/01/19 - 18:11

Το νευραλγικό υπουργείο Άμυνας είναι στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και την στάση που θα επιλέξει να κρατήσει τελικά ο Πάνος Καμμένος.

Εν αναμονή της αυριανής συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛ. θα ξεκαθαρίσει το θρμα της παραμονής ή όχι του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Άμυνας.

Πάντως στο Πεντάγωνο τα σενάρια έχουν φουντώσει και οι περισσότεροι εκτιμούν ότι ο επικρατέστερος για διάδοχος του Πάνου Καμμένου, αν τελικά υπάρξει ρήξη στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο νυν Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Αποστολάκης έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τον πρωθυπουργό, έχουν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, συνομιλούν για τα θέματα άμυνας και όπως λέγεται ο Αλέξης Τσίπρας ακούει προσεκτικά τα όσα λέει ο Ναύαρχος Αποστολάκης. 

Βέβαια τίποτα έως τώρα δεν έχει αποφασιστεί, αλλά σενάρια υπάρχουν, καθώς ανάλογα των εξελίξεων θα πρέπει να παρθούν άμεσες αποφάσεις μιας και η θητεία των τριών Αρχηγών, ΓΕΑ, ΓΕΣ,ΓΕΝ, ολοκληρώνεται στις 15 Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει πως είτε θα πρέπει να συνέλθει το ΚΥΣΕΑ και ν’ αποφασίσει ή την παραμονή τους για έναν επιπλέον χρόνο, είτε την αλλαγή προσώπων. Νομικά ωστόσο μπορεί να σταθεί η περίπτωση της ανάληψης υπουργικών καθηκόντων από τον έως σήμερα Α’ ΓΕΕΘΑ εφόσον υπάρξουν πρώτα έκτακτες κρίσεις, που θα τον θέσουν πρώτα σε αποστρατεία (όχι δια παραιτήσεως).

Οι ίδιες πηγές έλεγαν πως υπάρχει αναπληρωτής υπουργός εδώ και λίγους μήνες ενώ δεν είναι απόλυτο πως σ’ έναν ανασχηματισμό, οι αλλαγές να είναι ολοκληρωτικές ώστε να επικρατήσει και η ανάλογη ηρεμία που όλοι θα ήθελαν αυτή την περίοδο με βάση τις ραγδαίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Πάντως αξιόπιστες πηγές σημείωναν ότι τα σενάρια που ακούγονται ολοένα και περισσότερο ίσως να μην είναι ακριβώς έτσι όπως υπολογίζουν αρκετοί, συμπληρώνοντας πως η κατάσταση αυτή πρέπει να τελειώσει. Πάντως, αν φύγει ο κ. Καμμένος, ο κ. Αποστολάκης συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να τον αντικαταστήσει.

ΠΗΓΗ: hellajournal.com