Νέα τουρκική πρόκληση! «Μπλόκαραν» επιχείρηση διάσωσης στη Χίο!

Νέα τουρκική πρόκληση! «Μπλόκαραν» επιχείρηση διάσωσης στη Χίο!
Ενημερώθηκε: 04/04/18 - 15:28

Απέναντι σε μια ακόμα τουρκική πρόκληση βρέθηκαν οι άντρες του Λιμενικού όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμπόδισε την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης στα ανοιχτά της Χίου.

Η πρώτη ενημέρωση ανέφερε πως το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος 611 του λιμεναρχείου της Χίου. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Άμυνας ανέφεραν στο onalert.gr ότι η ενημέρωση που είχαν από το λιμεναρχείο της Χίου μιλά για παρεμπόδιση της επιχείρησης διάσωσης. Το τουρκικό σκάφος, αναφέρεται, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στην περιοχή της διάσωσης!

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το politischios.gr, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. Εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη διάσωση μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πάσπαργος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Νέες προκλήσεις Γιλντιρίμ « Η Ελλάδα είναι τόσο μικρή που δεν χρειάζεται να δίνουμε σημασία»

Στη λέμβο βρίσκονταν 40 άνθρωποι. Όταν η βάρκα με τους μετανάστες μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής μπήκε στα ελληνικά νερά και άρχισε τις επικίνδυνες και απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου Χίου!

Για αρκετή ώρα, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής βρίσκονταν στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα. Και μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με την… αιτιολογία ότι το ελληνικό σκάφος βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει!

Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Έλληνες λιμενικοί κατάφεραν να αποτρέψουν ένα νέο θερμό επεισόδιο, αλλά και να περισυλλέξουν ασφαλώς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στη βάσκα και να τους μεταφέρουν ασφαλώς στο λιμάνι της Χίου.

Πηγή: politischios.gr