Νέες προκλήσεις Γιλντιρίμ « Η Ελλάδα είναι τόσο μικρή που δεν χρειάζεται να δίνουμε σημασία»

Νέες προκλήσεις Γιλντιρίμ « Η Ελλάδα είναι τόσο μικρή που δεν χρειάζεται να δίνουμε σημασία»
Ενημερώθηκε: 04/04/18 - 14:09

Κάθε μέρα και από μια πρόκληση επιφυλάσσει για την Ελλάδα ο Τούρκος πρωθυπουργός ο οποίος έκανε νέους υποτιμητικές δηλώσεις για τη χώρα μας σε ομιλία του για την Παιδεία. Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα στην οποία η Τουρκία δεν χρειάζεται να δίνει σημασία, καθώς δεν υπερβαίνει σε πληθυσμό ούτε την Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο κ. Γιλντιρίμ σημείωσε με νόημα πως όσο η Αθήνα παραμένει ήσυχη η Άγκυρα δεν θα χρειάζεται να κάνει κάποια τοποθέτηση, ουσιαστικά υποβαθμίζοντας περαιτέρω τη χώρα μας. Προσέθεσε πως με δεδομένο ότι οι δύο χώρες γειτονεύουν πρέπει απλώς να βρουν ένα modus vivendi ώστε να συμπορεύονται.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης αλλά και όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ με τίτλους όπως αυτός της Χουριέτ, οι γείτονές μας δεν σταματούν να προκαλούν και συνεχίζουν αυτό τον πόλεμο των λέξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ :Η Ρωσία επισπεύδει την παράδοση των S400 - Οι ΗΠΑ ανησυχούν

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, μιλώντας σε εκδήλωση για τις υποτροφίες στα Πανεπιστήμια είπε: «Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που υπάρχουν για την προσβασιμότητα στα Πανεπιστήμια, πρώτη είναι η Ελλάδα και δεύτερη η Τουρκία».

Και εδώ, άρχισε να χύνει την χολή του: «Μη μετράτε όμως την Ελλάδα. Είναι μια χώρα όσο μια πόλη μας. Είναι πιο μικρή και από την Κωνσταντινούπολη. Δεν πειράζει. Θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε όσο η Ελλάδα παραμένει ήσυχη».