Νέο μήνυμα Ιερώνυμου: Ξεκινά άμεσα ο διάλογος για τα θρησκευτικά

 
Νέο μήνυμα Ιερώνυμου: Ξεκινά άμεσα ο διάλογος για τα θρησκευτικά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ενημερώθηκε: 06/10/16 - 17:40

Στο «καταστάλλαγμα» της συνάντησης που είχε χθες για το μάθημα των Θρησκευτικών, αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στην τρίτη τακτική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνήλθε σήμερα, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου.

Ο αρχιεπίσκοπος επικοινώνησε με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι για το μάθημα των Θρησκευτικών ισχύουν όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη η απουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά και Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, οι οποίοι απουσίασαν αιτιολογημένα.

Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.

Αρχικά ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη χθεσινή συνάντηση του ιδίου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Φθιώτιδος κ. Νικολάου και Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντος και του Νομικού Συμβούλου της Ιεράς Συνόδου κ. Θεοδώρου Παπαγεωργίου, με τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο, τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νικόλαο Φίλη και την υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Κατά τη συνάντηση αυτή, όπως δήλωσε ο Μακαριώτατος, ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τα όσα διημείφθησαν στις δύο τελευταίες Συνεδρίες της Ιεραρχίας, με αφορμή την Εισήγησή του και κυρίως αναφορικά προς το μάθημα των Θρησκευτικών, το οποίο έχει εξαιρετική επικαιρότητα και σημασία.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε στην Ιεραρχία ότι το καταστάλλαγμα από αυτή τη συνάντηση είναι:

Άμεσος διάλογος για το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών προκειμένου αυτό να εξετασθεί και εν τέλει να αξιολογηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Προς τούτο η Ιεραρχία θα ορίσει εξ Αρχιερέων Επιτροπή.

Η Επιτροπή θα εμπλουτισθεί και με ειδήμονες προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει ο διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας.

Για την τρέχουσα χρονιά θα αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα βιβλία Θρησκευτικών, τα οποία έχουν ήδη διανεμηθεί στους μαθητές.

Κατόπιν των τοποθετήσεων των Αρχιερέων απεφασίσθη όπως η περαιτέρω στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των εργασιών της Επιτροπής διαλόγου.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίς το πρωί το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου με την υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη, εδόθη η διαβεβαίωση ότι για το μάθημα των Θρησκευτικών ισχύουν τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και γι' αυτό κάθε άλλη ενέργεια είναι προσωπικές ερμηνείες του καθενός.

Η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας θα συνεχίσει τις εργασίες Της αύριο Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ε.έ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Απούσα η ΝΔ από την σύγκρουση Ιερώνυμου – Φίλη

Ιερώνυμος από Μαξίμου: Ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις