«Ντου» του ΠΑΜΕ σε εκδήλωση της ΓΣΕΕ: Ένταση και «ξύλο» στην Καλαμάτα (video)

«Ντου» του ΠΑΜΕ σε εκδήλωση της ΓΣΕΕ: Ένταση και «ξύλο» στην Καλαμάτα (video)
Ενημερώθηκε: 14/03/19 - 22:32

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας μπήκε, το βράδυ της Πέμπτης (14/7/2019) η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ, με σκοπό να διακόψει τις εργασίες του 37ου πανελληνίου συνεδρίου της ΓΣΕΕ για τα 100 χρόνια της συνομοσπονδίας.

Στην «επετειακή» αυτή εκδήλωση του συνεδρίου που γίνεται στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, θα λάμβανε χώρα και η εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΓΣΕΕ.

Στο σημείο επικράτησε ένταση, καθώς οι security του χώρου δεν άφησαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ να μπουν μέσα και αυτοί τελικά ανήρτησαν πανό, φώναξαν συνθήματα.

Μάλιστα κάποιοι ήταν ντυμένοι και… μαϊμούδες, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για «μαϊμού» συνέδρους που έχει φέρει η ηγεσία της ΓΣΕΕ στο συνέδριο – όπως καταγγέλλουν – , αποκλείοντας εκλεγμένους συνέδρους του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τα μέλη του ΠΑΜΕ προπηλάκισαν μέλη της ΓΣΕΕ που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα και προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδό τους.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

 

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για το περιστατικό

 

«Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που μπροστά στα 100 χρόνια του εργατικού κινήματος προσπάθησε να λερώσει την ιστορία της τάξης μας, να σκυλεύσει τη μνήμη των εργατών που έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους στην πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας, να κάνει μία εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών με security και μπράβους. Δείχνει την κατρακύλα τους το γεγονός πως η ΓΣΕΕ επιδίωξε να κάνει εκδήλωση μακριά από τους εργάτες. 

2

Χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα και από δεκάδες σωματεία σήμερα διαδήλωσαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει συνέδριο με τη συμμετοχή της εργοδοσίας, να διαμορφώσει ψεύτικους συσχετισμούς. Ακούστηκε δυνατά σε όλη την Καλαμάτα το σύνθημα «σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών». 

3
 
Σήμερα πήραν το μήνυμα ότι συνέδριο με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα συνδικάτα, δεν πρόκειται να γίνει! 

Στην Ελλάδα υπάρχει ζωντανό εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα με συνειδητή δράση χιλιάδων εργαζομένων. Δεν υπάρχουν μόνο νόθα σωματεία και μαϊμούδες αντιπρόσωποι».

 

*Με πληροφορίες από: tharrosnews, mesogeiostv.gr