Ο Νίμιτς στα Σκόπια: Να «ξεπαγώσουν» οι συνομιλίες με την Ελλάδα

Ο Νίμιτς στα Σκόπια: Να «ξεπαγώσουν» οι συνομιλίες με την Ελλάδα
Ενημερώθηκε: 28/06/17 - 19:16

Να «ξεπαγώσουν» τις συνομιλίες με την Ελλάδα επιθυμούν τα Σκόπια, αναφορικά με το νέο όνομα και προσκαλούν τον Μάθιου Νίμιτς για κινήσει τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ων Ηνωμένω Εθνών, ο προσωπικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, θα μεταβεί στις αρχές Ιουλίου στα Σκόπια, μετά απο πρόσκληση της κυβέρνησης  Ζάεφ.

Ο Μάθιου Νίμιτς θα προσπαθήσει να “ξεπαγώσει” τις συνομιλίες  με την Ελλάδα  με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ. 

Η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών έχει ως εξής:
 
 “Μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο  προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα για τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και  της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, κ. Matthew Nimetz, θα μεταβεί στα Σκόπια από την 1-   με  σκοπό να συζητηθεί η πορεία προς τις συνομιλίες που διεξάγονται από τα Ηνωμένα Έθνη με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα  της ονομασίας.
Μια επίσκεψη στην Αθήνα, με πρόσκληση της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, προγραμματίζεται το συντομότερο δυνατό μετά την επίσκεψή του στα Σκόπια”.