Οι αρμοδιότητες του νεκρού διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ-Πως έγινε το τροχαίο (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

 
ΤΡΟΧΑΙΟ

Ενημερώθηκε: 27/03/23 - 17:54

Ένα τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (26/3) στην παραλιακή Αθηνών – Σουνίου στο Λαγονήσι, έμελλε να αποβεί μοιραίο για τον 66χρονο διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνο Χρυσάγη, ο οποίος έχασε τη ζωή του.

Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης υπήρξε για χρόνια διευθυντής κυκλοφορίας στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), σε μια θέση κομβική για τη λειτουργία και τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δικτύου. 

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Κυκλοφορίας και Διαχείρισης Χωρητικότητας, στην οποία ο κ. Χρυσάγης ήταν για χρόνια διευθυντής, είχε υπό την ευθύνη της τον έλεγχο και την επιθεώρηση εφαρμογής προγραμμάτων δρομολογίων, τον έλεγχο για την εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας, των προτύπων κυκλοφορίας και των σχεδίων έκτακτης ανάγκης. 

Επιπλέον στις αρμοδιότητες της εν λόγω διεύθυνσης περιλαμβάνονταν η διαχείριση και η εποπτεία λειτουργίας των σταθμών, καθώς και η διαχείριση και εποπτεία του προσωπικού ασφαλείας.

Ταυτόχρονα, η διεύθυνση ήταν επιφορτισμένη με την άμεση επίβλεψη των κέντρων τηλεδιοίκησης, αλλά και με τον συντονισμό, τη διαχείριση, την καταγραφή πληροφοριών που σχετίζονται με την κυκλοφορία, τη χρήση του δικτύου και την κίνηση των αμαξοστοιχιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας και Διαχείρισης Χωρητικότητας, συναντάται και η ευθύνη για τον χειρισμό και την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με συμβάντα και ατυχήματα στην κυκλοφορία, καθώς και με την άμεση ενημέρωση των εμπλεκόμενων μερών. 

Ο Χρυσάγης επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί, ενώ στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε υπηρεσιακές επιτροπές που είχαν διερευνήσει σιδηροδρομικά συμβάντα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι μέχρι το δυστύχημα δεν είχε κληθεί για κατάθεση από τις ανακριτικές αρχές, οι οποίες διερευνούν το δυστύχημα στα Τέμπη.

Τέλος, όσον αφορά στο τροχαίο δυστύχημα, από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι οδηγοί των άλλων δύο οχημάτων, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Α’ τμήματος τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής που διενεργεί προανάκριση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ