Οι εκδηλώσεις για τις Εορτές Εξόδου του Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Οι εκδηλώσεις για τις Εορτές Εξόδου του Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ενημερώθηκε: 24/04/16 - 15:36

Μεγαλειώδης η βραδινή πομπή του Σαββάτου για την 190η επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιροκημένων της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Άψογη παρέλαση με τμήματα από όλη την Ελλάδα με καταπληκτικές στολές, φιλαρμονικές και πλήθος κόσμου, παρακολούθησε την μεγαλύτερη σε όγκο παρέλαση τα τελευταία χρόνια.

Η παρέλαση κατέληξε στον Κήπο των Ηρώων όπου τελέσθηκε τρισάγιο και ακολούθησε η συγκλονιστική αναπαράσταση του Χρήστου Καψάλη.

Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το site, onair.gr "Χιλιάδες κόσμου έγιναν μάρτυρες και φέτος της νύχτας του μεγάλου χαλασμού! Της νύχτας που ο Χρήστος Καψάλης πήρε την μεγάλη απόφαση να μείνει για πάντα ελεύθερος, και να περάσει στο πάνθεον της ελληνικής ιστορίας! Η αναπαράσταση της ανατίναξης του μπαρουτόμυλου έγινε και φέτος με απόλυτη επιτυχία στον Κήπο των Ηρώων. Στο ρόλο του Καψάλη, ο Μεσολογγίτης Φώτης Σπυρόπουλος, συγκίνησε με τη φωνή του. Άψογη και η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, με μαέστρο το μουσικό, Σπύρο Χολέβα. Ακούγοντας την έκρηξη στο Μεσολόγγι, όλοι μας φέραμε στο μυαλό τα λόγια του ποιητή: Όποιος πεθαίνει σήμερα, χίλιες φορές πεθαίνει. Οι ήρωες του Μεσολογγίου θα είναι για πάντα στη μνήμη μας!"

Πηγή

http://www.onairnews.gr/